facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξετάζει ο ΟΤΕ

Νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου επεξεργάζεται η διοίκηση του ΟΤΕ. Η εθελουσία ωστόσο αναμένεται να αφορά σε λιγότερους εργαζομένους συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό πρόγραμμα.

Την πραγματοποίηση συζητήσεων γύρω από το θέμα με το υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων και με τους εργαζομένους, επιβεβαίωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Μιχάλης Τσαμάζ, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που ακολούθησε την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του α΄τριμήνου της χρονιάς.

Όπως επεσήμανε, πάντως, ο επικεφαλής του ΟΤΕ, οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμα καθώς εξετάζονται τα οφέλη που θα προέκυπταν από μια τέτοια κίνηση. Πληροφορίες, πάντως, θέλουν τη νέα εθελουσία να αφορά σε λιγότερους από 1.000 εργαζομένους, ενώ τα κίνητρα θα είναι αντίστοιχα με τα περσινά.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας τηλεδιάσκεψης η διοίκηση του ΟΤΕ σημείωσε ότι αναμένεται μείωση 3%-5% στα έσοδα από υπηρεσίες στην κινητή τηλεφωνία, ενώ επανέλαβε ότι εντός της χρονιάς ο Οργανισμός θα προβεί σε επενδύσεις ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ κυρίως σε δίκτυα νέας γενιάς.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις ενδεχόμενες αλλαγές στον ΦΠΑ, η διοίκηση του ΟΤΕ σημείωσε ότι δε θα υπάρξει αλλαγή στα πακέτα του Οργανισμού σε περίπτωση αύξησης αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για μειώσεις σε περίπτωση μείωσης του συντελεστή.

Όσον αφορά στην εξαγορά της NOVA, επεσήμανε ότι επί του παρόντος τηρούν στάση αναμονής λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας τονίζοντας ότι προτιμούν να είναι «συνετοί».

Στο μεταξύ, βάσει των οικονομικών αποτελεσμάτων που είχαν ανακοινωθεί νωρίτερα, ο ΟΤΕ εμφάνισε ενίσχυση των εσόδων του στην Ελλάδα, ελεύθερες ταμειακές ροές ύψους 53 εκατ. ευρώ και ισχυρό περιθώριο EBITDA το πρώτο τρίμηνο του 2015.

Συγκεκριμένα ο Όμιλος ΟΤΕ κατέγραψε για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο βελτιωμένες τάσεις στον κύκλο εργασιών, σημειώνοντας μείωση 2,4% στα συνολικά έσοδα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, ο έλεγχος του κόστους, η ισχυρή λειτουργική κερδοφορία και οι ταμειακές ροές, επέτρεψαν στον ΟΤΕ να συνεχίσει να επενδύει δυναμικά σε δίκτυα και υπηρεσίες κατά τη διάρκεια του τριμήνου, διατηρώντας παράλληλα την οικονομική του ευρωστία.

Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε 53,9 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 6,3% σε σχέση με πέρσι. Οι επενδύσεις σε δίκτυα και φάσμα ανήλθαν σε 228,2 εκατ. ευρώ κατά το α΄ τρίμηνο.

Ο προσαρμοσμένος καθαρός δανεισμός του Ομίλου ήταν 1,1 δισ. ευρώ στις 31 Μαρτίου 2015, μειωμένος κατά 28,3% σε σχέση με πέρσι. Τη συγκεκριμένη περίοδο ο ΟΤΕ αύξησε την πελατειακή του βάση κατά 27.000 νέους συνδρομητές ευρυζωνικών υπηρεσιών φθάνοντας τους 1.394.000 πελάτες. Υπηρεσίες VDSL είχαν περίπου 107.000 συνδρομητές, ενώ οι πελάτες του ΟΤΕ TV έφταναν τους 367.000 στο τέλος Μαρτίου.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news