facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Μπακογιάννη: Αν κλείσει η συμφωνία, θα κινηθούν διαδικασίες στη ΝΔ

Στα εσωκομματικά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και στην πορεία της διαπραγμάτευσης αναφέρθηκε σήμερα η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

Συγκεκριμένα, η κ. Μπακογιάννη, μιλώντας στον Real fm και απαντώντας στο ερώτημα αν κλείσει η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές και περάσουμε στην επόμενη ημέρα για τη χώρα θα ανακινηθούν διαδικασίες στη ΝΔ για συνέδριο, ηγεσία ή οτιδήποτε άλλο, είπε: «Εννοείται. Πιστεύω πως τότε θα κινηθούν οι διαδικασίες, αλλά πρώτα απ' όλα να πούμε ότι η ΝΔ δεν εύχεται τη δικαίωσή της δια της καταστροφής της χώρας.

«Αρα αυτό το οποίο όλοι ευχόμαστε είναι να υπάρξει μία συμφωνία. Ευχόμαστε να επικρατήσει η υπευθυνότητα. Ευχόμαστε και θα στηρίξουμε μία πορεία προς τα εκεί, διότι εμάς, σε τελική ανάλυση, αυτό που μας ενδιαφέρει πρωτίστως είναι η Ελλάδα».

Και πρόσθεσε: «Και πεδίο άσκησης αντιπολίτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει λαμπρό. Δεν θα δυσκολευτούμε να κάνουμε αντιπολίτευση. Λίγο να δείτε τα θέματα παιδείας, δημόσιας τάξης, ασφάλειας, ανυπαρξίας οικονομίας, ανυπαρξίας αναπτυξιακής πολιτικής, μπορώ να σας μιλάω μέχρι αύριο. Αλλά επί της ουσίας ότι η χώρα πρέπει να μείνει μέσα στην Ευρωζώνη, ότι πρέπει να έχουμε μία συμφωνία θα σπρώξουμε την κυβέρνηση με όλες μας τις δυνάμεις σε αυτή την κατεύθυνση».

Συνέχισε δε λέγοντας: «Οπως καταλαβαίνετε δεν μπορεί κανένας να θέσει θέματα την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται κρεμασμένη σε μία κλωστή».

Με αφορμή τη στάση που θα κρατήσει τόσο η ίδια όσο και η ΝΔ κατά τη συζήτηση στη Βουλή ενός τρίτου πακέτου στήριξης και αν υπάρχει απόφαση καταψήφισής του από το κόμμα, ανέφερε: «Καταρχήν δεν έχει ληφθεί καμία τέτοια απόφαση. Δεύτερον, τέτοια απόφαση που να μην περάσει από τη συζήτηση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν γίνεται, σας το λέω από την αρχή.
«Θα γίνει συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα με βάση όλα τα δεδομένα και θα αποφασίσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Δεν θα αποφασίσει δηλαδή κανένας σε κανένα γραφείο μεταξύ τριών».

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news