facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Καγκελαρία: Ξεχάστε το τρίτο πακέτο, αν δεν ολοκληρωθεί το τρέχον πρόγραμμα

Τη συζήτηση για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί επιτυχώς το τρέχον πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, σπεύδει να κλείσει η γερμανική κυβέρνηση, μετά τις «φωτιές» που άναψε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γερμανός αντικαγκελάριος και επικεφαλής του συγκυβερνώντος κόμματος, SPD, μίλησε ανοιχτά για ένα νέο, τρίτο πακέτο αρωγής προς την Ελλάδα, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Τοποθετούμενος σήμερα στο ζήτημα, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, εξήγησε ότι η επιτυχής ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος βοήθειας προέχει οποιασδήποτε συζήτησης για τρίτο πακέτο βοήθειας.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η γερμανική κυβέρνηση συμφωνεί με τον κ. Γκάμπριελ ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη, ο κ. Ζάιμπερτ επανέλαβε ότι στην Ελλάδα έχουν δοθεί δύο προγράμματα βοήθειας και «εργαζόμαστε όλοι για την επιτυχή ολοκλήρωση του δεύτερου».

Επισήμανε, δε, ότι υπάρχουν ακόμη ανοιχτά θέματα να διευθετηθούν, ενώ αναφέρθηκε στη δήλωση του τελευταίου Eurogroup, που χαιρέτισε την πρόθεση της Αθήνας για επιτάχυνση της διαδικασίας και τόνισε ότι «προχωράμε με βάση τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου».

Από την πλευρά του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν, ερωτηθείσα εάν η Αθήνα βρίσκεται κοντά ή μακριά από μια συμφωνία με τους θεσμούς, δήλωσε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει πόσο θα διαρκέσουν οι διαπραγματεύσεις, ενώ σημείωσε ότι δεν υπήρξε επικοινωνία του κ. Σόιμπλε με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, τις τελευταίες ημέρες.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο διμερούς συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο Μέρκελ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στη Ρίγα, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας επισήμανε ότι δεν υπάρχει σχετικός προγραμματισμός, αλλά δεν απέκλεισε να πραγματοποιηθεί, τελικά, συνάντηση.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news