facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

ΝΔ: Δεν καταλαβαίνουμε από πού προκύπτει η αισιοδοξία

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις προβλέπει η ηγετική ομάδα της ΝΔ και θεωρεί ότι οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την τύχη της χώρας. Τα μηνύματα που λαμβάνει η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ιδιαίτερα αρνητικά και γι' αυτό είναι ιδιαίτερα επιφυλακτική για το πώς και με ποιον τρόπο θα «κλειδώσει» η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και πιστωτών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς εκφράζει την ανησυχία του τις τελευταίες ώρες για την εξέλιξη των συζητήσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας και εκτιμά ότι το κλίμα επιδεινώνεται με δηλώσεις και παρεμβάσεις για ενδεχόμενη ρήξη.

«Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση και δεν καταλαβαίνουμε από πού προκύπτει η αισιοδοξία της κυβέρνησης» λένε στη ΝΔ, ενώ παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο ανάληψης θεσμικών πρωτοβουλιών το επόμενο διάστημα από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στόχος θα είναι να υπάρξει διεξοδική ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων και έχει υπάρξει εισήγηση να ζητηθεί σύσκεψη πολιτικών αρχηγών ή συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Στο επιτελείο του προέδρου της ΝΔ εξετάζονται όλα τα πιθανά σενάρια στο πλαίσιο ενδεχόμενης ανασύνθεσης του πολιτικού τοπίου και γι' αυτό δεν είναι τυχαία η αναφορά από πλευράς κεντρικών στελεχών στη φράση περί «μεγάλη συνεννόηση» με στόχο την εξασφάλιση της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Ακόμα και το σενάριο να προσφύγει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε πρόωρες εκλογές εξετάζουν στην ηγετική ομάδα της ΝΔ, όπου συζητείται και το ενδεχόμενο να παραστεί ανάγκη συγκρότησης κυβέρνησης εθνικού σκοπού.

Στις εσωτερικές συζητήσεις που γίνονται στην Συγγρού, υπάρχει η εκτίμηση ότι ακόμα και στην περίπτωση που η συμφωνία περάσει από τη Βουλή με τις όποιες απώλειες από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ -αν και εκτιμούν ότι η δοκιμασία για τον πρωθυπουργό θα είναι μεγάλη- το κεντρικό πρόβλημα θα είναι μετέπειτα στην εφαρμογή της συμφωνίας.

«Αυτό που έρχεται θα είναι πολύ βαρύ και δύσκολα διαχειρίσιμο για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σε καμία περίπτωση δεν θα είναι μια συμφωνία με αριστερό πρόσημο, αλλά θα έχει ξεκάθαρα σκληρά μέτρα» λένε κεντρικά στελέχη της ΝΔ και σημειώνουν καθ' υπερβολή ότι «το περίφημο mail Χαρδούβελη θα είναι όαση».

Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ, στη συμφωνία θα περιλαμβάνεται σίγουρα ο νέος ΦΠΑ που θα επιφέρει επιβαρύνσεις, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης για να προβάλλει το επιχείρημα περί «κοινωνικής δικαιοσύνης», η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, η επαναφορά των αυξημένων συντελεστών στην εισφορά αλληλεγγύης.

in

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news