facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Σακελλαρίδης: Ναι στις κόκκινες γραμμές - Όχι στα οριζόντια μέτρα


Η κυβέρνηση έχει θέσει τις κόκκινες γραμμές της και επιμένει σ’ αυτές. Αυτό τόνισε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, τονίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση τα μέτρα που θα ληφθούν δεν θα είναι οριζόντια. Υποστήριξε ότι η συμφωνία πρέπει να έρθει το «συντομότερο δυνατόν» ενώ σημείωσε ότι «αν στο Eurogroup της Δευτέρας υπάρξει κοινό ανακοινωθέν στο πλαίσιο που επιθυμεί η ελληνική κυβέρνηση, αυτό θα ήταν το βέλτιστο». Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες θα συνεχιστούν έως αργά το βράδυ και αν χρειαστεί θα συνεχιστούν και αύριο το πρωί. Αν υπάρξει συμφωνία, αυτή θα έρθει στη Βουλή.

Κόκκινες γραμμές
«Η ελληνική κυβέρνηση έχει θέσει κόκκινες γραμμές και επιδιώκει μέσα σε αυτό το πλαίσιο να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους» τόνισε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης σημειώνοντας ότι «γνωρίζουμε πολύ καλά ποιες είναι οι ‘κόκκινες γραμμές’ που θέτει η κοινωνία, ξέρουμε τα όρια και να είναι όλοι σίγουροι πως δεν θα ξεπεραστούν αυτές οι ‘κόκκινες γραμμές’» διαβεβαίωσε.

Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο επιβεβαιώνονται μέσα από την κοινή δήλωση Πρωθυπουργού - Γιουνκέρ. «Βλέπουμε από την κοινή δήλωση την αναγκαιότητα καθιέρωσης Συλλογικών Διαπραγματεύσεων στο ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο κ. Γιούνκερ υπερασπιζόμενος το ευρωπαϊκό κεκτημένο που είναι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις υπέγραψε αυτήν την κοινή δήλωση». 
Ο στόχος του ασφαλιστικού συστήματος θα είναι η προστασία των συμπολιτών μας της τρίτης ηλικίας, να τους διασφαλίζει μια αξιοπρεπή διαβίωση. Αυτό, όπως και τα εργασιακά είναι κόκκινη γραμμή και η ελληνική κυβέρνηση θα παραμείνει σε αυτή μέχρι τέλους, δήλωσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
Όχι οριζόντια μέτρα 
Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι δεν θα ληφθούν οριζόντια μέτρα αλλά μέτρα που θα αναδιανείμουν τα βάρη όσων έχουν πληρώσει τα περισσότερα τα τελευταία χρόνια. Τόνισε επίσης ότι «δεν μιλάμε σε καμία περίπτωση για μείωση των συντάξεων». 

Παράλληλα, ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση και σημείωσε ότι εκτιμά πως «θα περάσουν από το κόμμα χωρίς να υπάρξουν αναταράξεις». 
Για το πολυνομοσχέδιο 
Το πολυνομοσχέδιο θα έρθει όταν καταλήξουμε σε συμφωνία, προκειμένου να ψηφιστεί στη Βουλή, ενώ τη Δευτέρα δεν πρόκειται να κατατεθούν άρθρα του πολυνομοσχεδίου, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 
Για το χρέος
«Δεν μπορεί να υπάρχει η προσμονή από την πλευρά των θεσμών, για να υπάρξει συμφωνία πρέπει να κάνει πίσω σε όλα η ελληνική κυβέρνηση. Δεν έχει πάρει τέτοια εντολή και αυτό δεν είναι μήνυμα ρήξης, δήλωσε ο ίδιος. Από τις 20 Φλεβάρη αποδείξαμε ότι είμαστε διατεθειμένοι να βρεθεί αμοιβαία επωφελής λύση. Παρόλο που γνωρίζουμε, για παράδειγμα, ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, δεν το θέτουμε σε αυτήν τη φάση της διαπραγμάτευσης. Το κομβικό αυτό ζήτημα το αφήνουμε καθώς στο επόμενο χρονικό διάστημα θα τεθεί από την ίδια την πραγματικότητα, πρόσθεσε. Σημείωσε πάντως ότι θα αντιμετωπιστεί για πρέπει να αντιμετωπιστεί και γιατί δεν μπορεί να κρύβεται».  
Δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο
Το χρηματοδοτικό ζήτημα θα απασχολήσει την ελληνική κυβέρνηση το επόμενο διάστημα σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τόνισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέο μνημόνιο και νέα μέτρα λιτότητας. Ερωτηθείς για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων της χώρας σημείωσε ότι δουλειά και υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης είναι να δημιουργεί όρους εκπλήρωσης των υποχρεώσεων της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. «Αυτό κάνει και αυτό θα συνεχίσει να κάνει» πρόσθεσε. 
tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news