facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Η κατάθεση της Β. Παπανδρέου - Ζήγρας σε Άκη: Δώσε ονόματα

«Χωρούσε δωροδοκία στις συμβάσεις των εξοπλιστικών, από ό,τι φάνηκε μετά», κατέθεσε στο Δικαστήριο η πρώην υπουργός και μέλος του ΚΥΣΕΑ που έλαβε τις αποφάσεις για τις επίμαχες προμήθειες, Βάσω Παπανδρέου.

«Τότε όμως», σημείωσε, «εμείς δεν γνωρίζαμε για δωροδοκίες. Είχαμε μια εισήγηση ότι το όπλο στοιχίζει Α ευρώ και δεν μπορούσαμε αντικειμενικά αλλά και εκ του νόμου να κάνουμε έλεγχο.

Ήταν αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης του Υπουργού Άμυνας και της χώρας που πρόσφερε το όπλο. Το ΚΥΣΕΑ έπαιρνε αποφάσεις βάση των εισηγήσεων του αρμόδιου Υπουργού.

Δεν γνωρίζαμε εμείς τις προδιαγραφές ούτε είχαμε ρόλο. Αν μας έλεγαν να πάρουμε τον Α τύπο, δεν μπορούσαμε να έχουμε άλλη γνώμη. Αυτά τα ήξερε ο Υπουργός Άμυνας που είχε τις ιδιαίτερες γνώσεις».

Όπως είπε, οι αποφάσεις ήταν πάντα ομόφωνες καθώς αυτό ίσχυε σε όλα τα συλλογικά όργανα και η οποία διαφωνία λύνονταν πριν το θέμα φτάσει στο ΚΥΣΕΑ.

Σημείωσε ακόμα πως για την προμήθεια των υποβρυχίων, έλαβαν υπόψη ότι η κατασκευή τους θα έδινε δουλεία στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκάς ενώ θα μεταφερόταν και τεχνογνωσία.

«Το ΠΑΣΟΚ έχει πληρώσει πολύ ακριβά την υπόθεση Τσοχατζόπουλου. Τη μίζα την πληρώνουμε όλοι οι φορολογούμενοι», είπε η Β. Παπανδρέου.

Παρέμβαση Ζήγρα

Να δώσει τα ονόματα αυτών που τον δωροδόκησαν καλεί τον Ακη Τσοχατζόπουλο ο συγκατηγορούμενος εξάδελφος του στην υπόθεση με τις χρυσές μίζες των εξοπλιστικών Νίκος Ζήγρας.

Με γραπτή δήλωση του προς το δικαστήριο, επικαλούμενος το περιεχόμενο των καταθέσεων του Κώστα Σημίτη και του Ευάγγελου Βενιζέλου,καλεί τον πρώην Υπουργό Εθνικές Άμυνας «και όποιον άλλον έχει συμμετάσχει υπό οποιαδήποτε ιδιότητα στις δωροδοκίες αυτές να κατονομάσει σήμερα και όχι αύριο, αυτούς που δωροδόκησαν, τα ποσά των δωροδοκιών και τη ζημία που υπέστη από τις δωροδοκίες το Ελληνικό Δημόσιο προκειμένου να ενισχυθεί η διαπραγματευτική ισχύς της Ελληνική Κυβέρνησης έναντι των δανειστών μας.

Στο βωμό του τεκμηρίου της αθωότητας του κυρίου Α.Α. Τσοχατζόπουλου έχει ήδη θυσιαστεί η οικογένειά του και οι φίλοι του, έχει ήδη θυσιαστεί ένα ολόκληρο κίνημα, όπως κατέθεσε ο κύριος Ευάγγελος Βενιζέλος... ας μη θυσιαστεί και ολόκληρη η Χώρα. Γιατί, πάνω από κατηγορούμενοι, πάνω από συνήγοροι υπεράσπισης, είμαστε Έλληνες».

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news