facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Σταθάκης: Σε μια – δυο μέρες κλείνουμε συμφωνία – Συμφωνία ή αχαρτογράφητα νερά

Θέμα ωρών είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης υποστήριξε την Τετάρτη στο Mega ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, παρά τις περί αντιθέτου δηλώσεις ανώτατων ευρωπαίων αξιωματούχων.

Ο κ. Σταθάκης έκανε λόγο για σημεία σύγκλισης, ωστόσο απέφυγε να επιβεβαιώσει ότι η συμφωνία γράφεται ήδη όπως δήλωναν κυβερνητικοί παράγοντες.

Ο ίδιος παραδέχθηκε πως ίσως λανθασμένα η κυβέρνηση είχε δώσει μεγάλη έμφαση στην πολιτική διαπραγμάτευση. Τόνισε μάλιστα πως βούληση και των δύο πλευρών είναι να υπάρξει συμφωνία, καθώς σε διαφορετική περίπτωση τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη θα μπουν σε αχαρτογράφητα νερά.

Ο κ. Σταθάκης αποκάλυψε ότι ο στόχος των εσόδων από τις αλλαγές στον ΦΠΑ βρίσκεται κοντά στο 1 δισ. και επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για ελληνική πρόταση για τρεις συντελεστές και τη θέση των δανειστών για δύο συντελεστές. Πάντως, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι θα επιβληθεί φόρος στις τραπεζικές συναλλαγές ενώ πρόσθεσε πως ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί από το επόμενο έτος εκτιμώντας πως τα ποσά για τον ΕΝΦΙΑ του 2015 θα υπολογιστούν με τις νέες αντικειμενικές αξίες.

Ο υπουργός Οικονομίας είπε πως η συμφωνία δεν θα προβλέπει υφεσιακά μέτρα, δεν θα υπάρχουν περικοπές μισθών και συντάξεων, ενώ η αύξηση του κατώτατου μισθού θα γίνει σε δύο δόσεις. Αναφορικά με την 13η σύνταξη ο κ. Σταθάκης είπε πως η καταβολή της θα δοθεί ανάλογα με την πορεία της οικονομίας. Ο κ. Σταθάκης ξεκαθάρισε επίσης πως δεν υπάρχει περίπτωση για επιβολή στην κίνηση κεφαλαίων στις τράπεζες ενώ ανακοίνωσε ότι η συμφωνία στο θέμα των κόκκινων δανείων έχει ήδη κλείσει.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news