facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Βαρουφάκης: Συμφωνία εντός των επόμενων ημερών ή εβδομάδων

Συμφωνία με τους δανειστές για την χρηματοδότηση της Ελλάδας, εντός των επομένων ημερών ή εβδομάδων βλέπει ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, κάνοντας λόγο για πρόοδο στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων σε επίπεδο Brussels Group.
Ο υπουργός χαρακτήρισε «μύθο» τα περί όφελους της ευρωζώνης, από μια έξοδο της χώρας μας, επισημαίνοντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση οι Έλληνες θα ήταν αντιμέτωποι με ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια.
Όπως σημείωσε ο Γ. Βαρουφάκης, η συμφωνία πρέπει να περιέχει επενδυτικό πακέτο για την Ελλάδα και να περιλαμβάνει μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού και της δικαιοσύνης, ενώ πρόσθεσε ότι χρειάζεται μια «bad bank» για να ξεμπλοκάρει το τραπεζικό σύστημα και μια αναπτυξιακή τράπεζα, συνδεδεμένη με τις ιδιωτικοποιήσεις.
Στη συμφωνία πρέπει επίσης να συμπεριληφθεί μια λογική ανάλυση για την βιωσιμότητα του χρέους, ενώ όπως επεσήμανε, πρέπει να υπάρξει ένας τρόπος ανταλλαγής του ελληνικού χρέους που κατέχει η ΕΚΤ με νέο.
Νωρίτερα, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, δήλωσε ότι αναμένεται συμφωνία μετά την 11η Μαϊου, αναφέροντας:
«Δεν θα υπάρξει οριστική συμφωνία (την Δευτέρα) αλλά θέλω η 11η Μαΐου να είναι μία θετική ημερομηνία, μία ημέρα που θα δείξει ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλά και ότι μία συμφωνία βρίσκεται μπροστά μας».
Οι εκλογές στην Βρετανία και οι συζητήσεις μας σήμερα εδώ περιλαμβάνουν τους σπόρους του κατακερματισμού της Ευρώπης ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στην έναρξη της εισήγησης του στο European Business Summit στις Βρυξέλλες υπογραμμίζοντας ότι είναι ζωτικής σημασίας να περιορίσουμε το φαινόμενο αυτό.
Ο Υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την πεποίθηση του ότι θα έχουμε συμφωνία τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες με τους δανειστές και αναρωτήθηκε γιατί χρειάστηκε πάρα πολύ καιρό να συμβεί αυτό απαντώντας στο κοινό που τον παρακολουθεί ότι δεν πρέπει να ληφθούν μέτρα που θα στρέψουν το λαό εις βάρος μας. Είναι ένας μύθος ότι η Ελλάδα δεν έχει καταθέσει σοβαρές μεταρρυθμίσεις στις συνομιλίες διάσωσης, ανέφερ στην συνέχεια ο ΓΙανης Βαρουφάκης τονίζοντας ότι η Ελληνική ομάδα διαπραγμάτευσης δουλεύει αρμονικά.
Είμαι ακόμα ο Υπουργός Οικονομικών, συνέχισε ο Γιάνης Βερουφάκης υπογραμμίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να είναι one δουλειά ενός μόνο ατόμου. 
Πρέπει να ξεπεράσουμε τρία εμπόδια ανέφερε ο Γιανης Βαρουφάκης:
  1. Δημοσιονομική εξυγίανση.
  2. Πώς να διαχειριστούμε το χρέος μας.
  3. Κοινή μεταρρύθμιση ατζέντα.
Ο Υπουργός Οικονομικών πρότεινε στην συνέχεια την ανταλλαγή νέων ομολόγων με αυτά που κατέχει σήμερα η ΕΚΤ.  




enikonomia

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news