facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Λίστες μαρτύρων με Σόιμπλε, Ρεν, Τόμσεν, Λαγκάρντ και... Βαρουφάκη

Μόνο οι Μπαράκ Ομπάμα και Βλαντιμίρ Πούτιν «γλίτωσαν» από την κλήση προκειμένου να καταθέσουν στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τους λόγους που οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια, ενώ εντύπωση προκάλεσε τον γεγονός ότι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ κάλεσαν τον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη.

Ενδεικτικά, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής, ο ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων ζήτησε την κλήση των Πολ Τόμσεν, Ματίας Μορς, Ζαν-Κλοντ Τρισέ και Ολι Ρεν, όπως επίσης των πρώην υπουργών Οικονομικών, πρώην και νυν διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλο και Γ. Στουρνάρα και των Λούκα Κατσέλη, Χάρη Παμπούκη, Σταύρο Παπασταύρου, Ηλία Πλασκοβίτη, Χάρη Θεοχάρη, Φίλιππο Σαχινίδη και Σάββα Ρομπόλη.

Η ΝΔ κάλεσε μεταξύ άλλων τους ξένους πρώην και νυν θεσμικούς παράγοντες όπως είναι οι Ντομινίκ Στρος-Καν, Λαγκάρντ, Τρισέ, Ντράγκι, Αλμούνια, Ρεν, Μοσκοβισί, Γιούνκερ, Μαζούχ, Τόμσεν και Μορς, αλλά και τον Γ. Βαρουφάκη ως σύμβουλο της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου αλλά και για τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, το Ποτάμι απέφυγε να καλέσει πολιτικά πρόσωπα αλλά κάλεσε 16 ακαδημαϊκούς.

Πρώην πρωθυπουργοί

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως ο Α. Λοβέρδος από το ΠΑΣΟΚ ζήτησε μεν μεταξύ άλλων να κληθούν στην επιτροπή όλοι οι πρώην πρωθυπουργοί (Κ. Καραμανλής, Γ. Παπανδρέου, Λ. Παπαδήμος, Α. Σαμαράς, αλλά και ο νυν πρωθυπουργός Α. Τσίπρας), ωστόσο στην επίσημη λίστα του κόμματος δεν υπάρχουν οι πρώην πρωθυπουργοί.

Από την πλευρά τους οι ΑΝΕΛ ζήτησαν μεταξύ άλλων να κληθεί ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε. Η ΝΔ διά του Χρ. Σταϊκούρα ζήτησε την κλήση των πρώην υπουργών Οικονομικών, των διοικητών της Τράπεζας της Ελλάδος, των εκπροσώπων της χώρας στο ΔΝΤ, των προϊσταμένων της ΕΛΣΤΑΤ, οικονομικών εμπειρογνωμόνων, ΟΔΔΗΧ κ.ά.

Από το ΚΚΕ ο Ν. Καραθανασόπουλος ζήτησε την κλήση όλων των υπουργών Οικονομικών, συμπεριλαμβανομένου και του Γιάνη Βαρουφάκη, στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ, του ΙΟΒΕ και διεθνών παραγόντων, ενώ ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Δ. Καμμένος ζήτησε να κληθεί για κατάθεση ο σημερινός υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά και οι Λ. Παπαδήμος, Ευ. Βενιζέλος, Γ. Παπακωνσταντίνου, Κλ. Ρέγκλινγκ, Πίτερ Σπίγκελ, Χ. Ράιχενμπαχ, Γ. Φούχτελ, Στ. Παπασταύρου, Ντ. Στρος-Καν, Ζαν-Κλοντ Τρισέ κ.ά.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news