facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

«Βόμβα» Ρωμανιά: Η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος δεν καταργείται, αναστέλλεται

Στην αποκάλυψη «βόμβα» ότι δεν θα ακυρωθεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις συντάξεις, αλλά θα «παγώσει» επ΄ αόριστον, προχώρησε σήμερα ο γενικός γραμματέας κοινωνικών ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς, μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρωμανιάς, η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, καθώς και οι νόμοι για τις κύριες συντάξεις αφορούν σε αναστολή και όχι σε κατάργηση.

«Είτε καταργηθεί, είτε ανασταλεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, μειώσεις στις συντάξεις θα υπάρχουν», ανέφερε από πλευράς του ο Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας επίσης για το θέμα στο Πρωινό ΑΝΤ1.

Για τις δηλώσεις Ρωμανιά ρωτήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης είπε ότι «όποιος κι αν είναι ο τρόπος σημασία έχει ότι δεν θα ισχύσει» προσθέτοντας ότι τους συνταξιούχους δεν τους αφορά το νομικό κομμάτι «αν θα είναι με τη μορφή της επ' αόριστον αναβολής ή της νομοθετικής κατάργησης αλλά να μην μειωθούν οι συντάξεις του». Παράλληλα διευκρίνισε ότι «δεν συναρτάται η αναστολή της ρήτρας μηδενικού ελλείματος από το πρωτογενές πλεόνασμα» καθώς και ότι η κυβέρνηση «δεν συζητά αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης».

Τη δήλωση Ρωμανιά σχολίασε μέσω Twitter ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Βρούτσης γράφοντας: «Η μάσκα του λαϊκισμού επεσε!Ακόμη μία προεκλογική εξαπάτηση στους συνταξιούχους παίρνει τελος. Η ρήτρα μηδενικού ελλειμματος δεν καταργειται!».



Σημειώνεται ότι το Μέγαρο Μαξίμου με non paper το απόγευμα της Παρασκευής ανέφερε ότι η κυβέρνηση «θα ακυρώσει νομοθετικά την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις ώστε να παραμείνουν όπως έχουν διαμορφωθεί στις 31.12.2014».




protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news