facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Βούτσης: Επαναφέρει την αποζημίωση εξόδων κίνησης και παράστασης των δημοτικών συμβούλων

Εντός του επόμενου έτους αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι αλλαγές στον Καλλικράτη, όπως τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ενημερώνοντας την Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής την Τετάρτη. Μεταξύ άλλων ανακοίνωσε ότι Δήμοι θα λάβουν τμήμα του ΕΣΠΑ, γεγονός που θα γνωστοποιήσει και στο συνέδριο της ΚΕΔΕ που διεξάγεται αύριο στη Χαλκιδική.

Μάλιστα, ο κ. Βούτσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για επαναφορά της αποζημίωσης των δημοτικών συμβούλων για τα έξοδα μετακίνησης. Ειδικότερα, έκανε λόγο για απολύτως δικαιολογημένη επαναφορά της αποζημίωσης των δημοτικών συμβούλων για τα έξοδα μετακίνησης και παράστασης.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί ο εθνικός σχεδιασμός για τα απορρίμματα, που θα είναι σε απόλυτο βαθμό συμβατός με τους κανόνες της Κομισιόν. Παράλληλα, ανακοίνωσε την επαναλειτουργία της υποεπιτροπής της Βουλής για το θεσμικό

Αναφορικά με τους υπερχρεωμένους Δήμους δήλωσε ότι «σε συνεννόηση με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων προσπαθήσαμε να βρούμε ευνοϊκότερους όρους όπου θα γίνονται προγραμματικές εξυγιαντικές συμφωνίες”. Για τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις τόνισε ότι θα υπάρξει ρύθμιση των αρμοδιοτήτων τους μέχρι το καλοκαίρι, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν 13.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news