facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Ανάληψη ευθύνης για τη δολοφονία του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού

Μια πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση, η «Οργάνωση Πολιτοφυλακής» ανέλαβε σήμερα, με κείμενό της σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, την ευθύνη για την δολοφονία, τον περασμένο Φεβρουάριο, του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού Σ. Γκαλιμάνη.

«Στις 21 Φεβρουαρίου 2015, στις 5 το απόγευμα, στην περιοχή Κούβελα Στυλίδας, ομάδα πολιτοφυλακής του λαϊκού κινήματος, εκτέλεσε έξω από το το σπίτι του τον Αρχιφύλακα των Φυλακών Τύπου Γ Δομοκού, Σ. Καλλιμάνη. Η εκτέλεση του Καλλιμάνη ήταν μια πράξη λαϊκής δικαιοσύνης. Ο Καλλιμάνης ήταν ένας εχθρός του λαού. Ένας άθλιος βασανιστής του. Ένας πωρωμένος εξουσιαστής...», έτσι ξεκινά το κείμενο με το οποίο η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση που υπογράφει «Οργάνωση Πολιτοφυλακής -Λαϊκή Δικαιοσύνη», αναλαμβάνει την ευθύνη για την εν ψυχρώ δολοφονία του 47χρονου αρχιφύλακα των Φυλακών Δομοκού, Σεραφείμ Γκαλιμάνη.

Στη συνέχεια το κείμενο στρέφεται κατά του «αστικού κράτους» και του «καπιταλιστικού συστήματος» και αναφέρει ότι «ο Καλλιμάνης (και όχι Γκαλιμάνης όπως είναι σωστά το όνομα του θύματος), άνηκε στο σκληρό πυρήνα της σωφρονιστικής ιεραρχίας», τοποθετώντας τον στην ίδια κατηγορία με θύματα δολοφονιών των παλαιών τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως η 17 Νοέμβρη, η 1η Μάη, κ.ά.

Η προκήρυξη μελετάται από τους ειδικούς αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, η οποία δεν σχολιάζει το κείμενο.

Ωστόσο, αρμόδιοι αξιωματικοί αναφέρουν ότι προκαλεί εντύπωση ότι η προκήρυξη εστάλη αμέσως μετά τη σύλληψη των καταζητούμενων Σπύρου Χριστοδούλου και Γρηγόρη Τσιρώνη και την αυτοκτονία του Σπύρου Δραβίλα στη Νέα Αγχίαλο Βόλου, ο οποίος θεωρούνταν ύποπτος για εμπλοκή με κάποιον τρόπο στη δολοφονία του αρχιφύλακα, γι' αυτό εξετάζεται αν η ανάληψη ευθύνης σχετίζεται με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Οι δύο παραπάνω συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στην Εισαγγελία Εφετών κατηγορούμενοι για τις κακουργηματικές πράξεις της διακεκριμένης οπλοκατοχής, της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής και της ληστείας κατά συρροή.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες, επίσης, οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής θεωρούν πως το κείμενο γράφτηκε σε διαφορετικούς χρόνους ενώ από τον τρόπο γραφής θεωρείται πως ο συντάκτης του είναι άτομο με ποινικό παρελθόν που στη συνέχεια πέρασε στον τρομοκρατικό χώρο.

Υπενθυμίζεται πως ο αρχιφύλακας Γκαλιμάνης, πατέρας δύο παιδιών, είχε πυροβοληθεί 43 φορές με Καλάσνικοφ και ένα 9αρι πιστόλι από αγνώστους έξω από το σπίτι του στην Στυλίδα και αμέσως οι έρευνες της αστυνομίας στράφηκαν προς κάθε κατεύθυνση, αφού στο σωφρονιστικό κατάστημα, όπου εργαζόταν, κρατούνται τόσο καταδικασμένοι για τρομοκρατία όσο και διαβόητοι νονοί.

Ε.Σ. (Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜEGA)
ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news