facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Αμερικανός οικονομολόγος: Όποιος πληρώνει φόρους στην Ελλάδα θεωρείται κορόιδο

Η Ελλάδα έχει ένα βασικό πρόβλημα σε ό,τι αφορά τη φορολογική συμμόρφωση και χρειάζεται επειγόντως μια αλλαγή πολιτισμικής φύσης, γιατί τώρα όποιος πληρώνει φόρους θεωρείται κορόιδο.

Αυτό αναφέρει ο γνωστός οικονομολόγος των ΗΠΑ, Richard Thaler, ο οποίος συμβουλεύει, παράλληλα, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να κάνει η ίδια τις απαραίτητες κινήσεις προκειμένου να αντιμετωπίσει καλύτερα την κρίση στην Ελλάδα.



"Το γεγονός ότι οι Έλληνες δεν έχουν καλή κουλτούρα σε ό,τι αφορά την πληρωμή φόρων, είναι αναμφισβήτητο, όμως εξίσου σαφές είναι ότι το πρόγραμμα λιτότητας στην Ελλάδα οδηγεί σε χαμηλή ανάπτυξη και θα χρειαστεί να υπάρξει μια ώθηση από πλευράς ΕΕ, δήλωσε ο Thaler, δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Welt am Sonntag".

"Σε χώρες όπως στην Ελλάδα υπάρχει η άποψη ότι όποιος πληρώνει φόρους, είναι ανόητος. Γι 'αυτό η κουλτούρα και τα πρότυπα πρέπει να αλλάξουν, αρχίζοντας από την κυβέρνηση και καταλήγοντας στη βάση. Αλλά αυτό ήταν ένα πολύ δύσκολο έργο. Θα χρειαστεί οι άνθρωποι να αλλάξουν άρδην τις συνήθειές τους. Ως εκ τούτου, πρέπει και οι ειδικοί της ΕΕ, να κάνουν τις απαραίτητες συστάσεις, ώστε να αλλάξει η στάση του κόσμου", δήλωσε ο Thaler.

Η 69 Thaler είναι ένας από τους ιδρυτές της "οικονομίας της συμπεριφοράς» - που θέτει υπό αμφισβήτηση το μοντέλο ότι ο άνθρωπος ενεργεί πάντα ορθολογικά. Είναι επίσης ένας εκ των ιδρυτών του Fuller & Thaler Asset Management.

newmoney

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news