facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Ντάισελμπλουμ: Υπάρχει πρόοδος, αλλά...

Την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα επιβεβαίωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθιστώντας ωστόσο σαφές πως ακόμη δεν υπάρχει συμφωνία.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Eurogroup επισήμανε πως οι διαπραγματεύσεις προχωρούν, καθώς υπάρχει πρόοδος τις τελευταίες ημέρες.

Ωστόσο, ο ίδιος έσπευσε να διευκρινίσει πως μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει συμφωνία.

«Δεν είμαστε σε θέση να πούμε εάν έχουμε φθάσει στο τέλος» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ντάισελμπλουμ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος του Eurogroup ξεκινά σειρά επαφών την επόμενη εβδομάδα με τους υπουργούς Οικονομικών της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας.

Το μπαράζ επαφών θα ξεκινήσει από το Παρίσι, όπου στις 6 Μαΐου ο Ντάισελμπλουμ θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών, Μι.Σαπέν, αλλά και τον υπουργό Οικονομίας, E. Μάρκον και τον πρωθυπουργό M. Βαλς.

Στις 7 Μαΐου ο πρόεδρος του Eurogroup θα μεταβεί στο Βερολίνο, όπου θα συναντηθεί με τον Β. Σόιμπλε και τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας, Ζ. Γκάμπριελ.

Μια μέρα μετά, στις 8 Μαΐου, ο Γ. Ντάισελμπλουμ θα βρεθεί στη Ρώμη, προκειμένου να συναντηθεί με τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών, Πιέρ Κάρλο Πάντοαν.

Νέος γύρος διαβουλεύσεων στο Brussels Group

Εξάλλου, συνεχίστηκαν για δεύτερη μέρα, την Παρασκευή, στις Βρυξέλλες οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους εκπροσώπους των θεσμών, σε επίπεδο Brussels Group.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες ελληνικές διπλωματικές πηγές, οι συζητήσεις αφορούσαν θέματα ενέργειας, φορολογίας και πολιτικές για την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων.

Οι συνεδριάσεις είναι προγραμματισμένες έως το Σάββατο, 7.30 μ.μ. ώρα Ελλάδος, ενώ δεν αποκλείεται να παραταθούν και την Κυριακή.

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news