facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Σαμαράς: Δεν θα κλείσουμε την πόρτα στην κυβέρνηση αλλά...

«Η χώρα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη θέση που βρέθηκε τις τελευταίες δεκαετίες» επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ. Τόνισε ότι ο ίδιος έφερε την χώρα στην έξοδο του Μνημονίου.

«Με τις πρόωρες εκλογές επικράτησε αβεβαιότητα. Δεν επέτρεψαν να κλείσει η τελευταία αξιολόγηση του μνημονίου. Άλλοι φαγώθηκαν να έχουμε εκλογές. Πολλοί έχουν μετανιώσει, όμως η ζημιά έχει γίνει. Από εμάς ζητούσαν 2,6 δισ. ευρώ με πιο φιλόξο στόχο πλεονάσματος και εμείς το είχαμε κατεβάσει στο μισό Στο 1,3 δισ. ευρώ. Εμείς είχαμε απορρίψει την αύξηση του ΦΠΑ σε άλλες κατηγορίες, εκτός από τα νησιά. Έρχονται σήμερα και σήμερα συζητούν για πρόσθετα μέτρα 3,6 δισ. ευρώ μόνο για φέτος και 14 δισ. για τα επόμενα χρόνια. Μας ξαναβάζουν σε μνημόνιο».

Είπε ακόμη ότι ο πρωθυπουργός είναι παγιδευμένος και ξοδεύει πολύτιμο χρόνο. «Η συμφωνία δεν θα πρέπει να πνίγει την ανάκαμψη. Δε θα γίνει αυτό με αύξηση φόρων. Αλλά με συνέχιση των μεταρρυθμίσεων. Είναι πολιτική αμαρτία να πληρώνει ο ιδιωτικός τομέας φόρους γιατί η κυβέρνηση θέλει να οικοδομηθεί το κομματικό της κράτος», σημείωσε και πρόσθεσε: «Έχει ιστορική ευθύνη να αποφασίσει ο πρωθυπουργός με ποιους θα πάει. Αν θέλει εθνική συνεννόηση που θα τον βοηθήσουμε. Εμείς θα κάνουμε το εθνικό μας καθήκον. Δεν θα κλείσουμε την πόρτα. Όμως είναι ολέθριο λάθος η φοροεπιδρομή και το κομματικό κράτος που οικοδομεί. Δεν είμαστε δεκανίκι μιας κυβέρνησης».

Ακόμη έστειλε μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος λέγοντας: «Καποιοι μας καλούν να δεσμευτούμε να ψηφίσουμε αυτά που δεν είδαμε. Αν δεν τα ψηφίσουν οι ίδιοι οι κυβερνητικοί βουλευτές ποιος θα τα εφαρμόσει; Αυτό δεν θα ήταν ο ορισμός ακυβερνησίας; Ο λαϊκισμός βλάπτει την υγεία της οικονομίας»

Σημείωσε ότι χρειάζονται «αποφάσεις, ευθύνη και αλήθειες» και επιτέθηκε στην κυβέρνηση τονίζοντας: «Θα είμαι ωμός, αλλά θα αποκαλυφθεί η αλήθεια. Μόλις χθες αποκαλύφθηκε ότι στις 8 Μαΐου είχε στείλει επιστολή ότι δε θα μπορούσε να πληρώσει τις υποχρεώσεις της. Της υπέδειξαν έναν ανορθόδοξο τρόπο για να αποφευχθεί η άμεση χρεοκοπία. Έχουν τάξει στους πάντες τα πάντα και τώρα λένε ότι δεν μπορούν να πληρώσουν».

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι «αν δεν αποτραπεί το πιστωτικό γεγονός δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν ούτε μισθούς και συντάξεις» και είπε ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι «κυβέρνηση των μη αποφάσεων που εγκυμονεί ανεξέλεγκτα ατυχήματα».

Ακόμη έθεσε το ερώτημα αν θα επιστραφούν ποτέ τα χρήματα που πήρε η κυβέρνηση με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Είπε ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος το τελευταίο τρίμηνο και υπογράμμισε ότι για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του χρέους ήταν να μπούμε απλά σε ρυθμούς ανάπτυξης. «Το πετύχαμε αυτό πέρσι» ανέφερε και πρόσθεσε ότι φέτος θα είχαμε επίσης ανάπτυξης. «Μπαίναμε σε σταθερή αναπτυξιακή τροχιά. Η ανάπτυξη θα σου λύσει το πρόβλημα του χρέους και της ανεργίας» σημείωσε και είπε ότι «θα επιτρέψει να έχεις σταδιακά αυξήσεις».

«Υπονομεύουν και ανατρέπουν τα επιτεύγματα της προηγούμενης κυβέρνησης. Και τα αποτελέσματα είναι ορατά. Πλέον μιλούν για ανάπτυξη μόλις 0,5% και πολλοί αναλυτές φοβούνται επιστροφή στην ύφεση από τη φετινή χρονιά» σημείωσε.






newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news