facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Συγκέντρωση στη Βουλή: Πανεπιστημιακοί και πολιτικοί είπαν «όχι Μπαλτά στην Παιδεία»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το βράδυ της Τρίτης στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη μέλη της πρωτοβουλίας «Παιδεία 2015».
 
Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων με κεντρικό τους σύνθημα: «Όχι στον Μπαλτά, όχι στην ισοπέδωση της Παιδείας» συγκεντρώθηκαν έξω απο τη Βουλή, την ίδια ώρα που η Ολομέλεια συζητούσε το νομοσχέδιο.

Οι επικριτές του νομοσχεδίου έδωσαν ραντεβού στο Σύνταγμα, ζητώντας καταψήφιση των νομοσχεδίων Μπαλτά, «που γυρίζουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια 40 χρόνια πίσω». Οι παρευρισκόμενοι φώναζαν το σύνθημα: «Μπαλτά στον Μπαλτά, όχι στην Παιδεία και στα παιδιά».

Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν σε πολλά σημεία του νομοσχεδίου. Η Πρωτοβουλία εκφράζει την αντίθεσή της στις αλλαγές που προωθούνται στον χώρο της εκπαίδευσης και οι οποίες περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που τέθηκε σήμερα προς ψήφιση στη Βουλή.

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους βρέθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, Θεόδωρος Φορτσάκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος και οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης και Άννα Διαμαντοπούλου.



Τα μέλη της πρωτοβουλίας «Παιδεία 2015» ανέφεραν σχετικά με την εκδήλωση: «Οι έντονες αντιδράσεις στη Βουλή, ανάγκασαν την κυβέρνηση σε μια στοιχειώδη συζήτηση.
Η επιτυχημένη εκδήλωση, χθες στο Μαρούσι, έδειξε ότι η Κοινωνία των Πολιτών ενδιαφέρεται και οργανώνεται. Κορυφώνουμε την προσπάθειά μας μπροστά στη Βουλή, για να μην ψηφιστεί το καταστροφικό νοσμοσχέδιο. Για να προτείνουμε την Παιδεία του μέλλοντός μας!».


















protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news