facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Βαρουφάκης: Απαιτούμε ισονομία για τον ΦΠΑ σε ευρωπαϊκή κλίμακα

Η κυβέρνηση απαιτεί ισονομία για τον ΦΠΑ σε ευρωπαϊκή κλίμακα σύμφωνα με τον Γιάνη Βαρουφάκη ο οποίος σε νέες δηλώσεις του τόνισε πως οι δανειστές απαιτούν πράγματα που, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, δεν αποδέχονται στις χώρες τους.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά Fm, μετά τα όσα ανέφερε την Πέμπτη στο συνέδριο του Economist, ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι οι πιστωτές επιμένουν σε εναρμονισμένους συντελεστές για τα νησιά του Αιγαίου και όχι για νησιωτικά συμπλέγματα άλλων κρατών μελών, ωστόσο, όπως τόνισε, «η κυβέρνηση και σε αυτό το θέμα απαιτεί ισονομία σε ευρωπαϊκή κλίμακα».

Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε, όμως, και στο ζήτημα της αποπληρωμής των χρεών των 27 δισ. Ευρώ που έχει η Ελλάδα στην ΕΚΤ, λέγοντας πως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο το υπουργείο Οικονομικών θα δανειστεί «με κάποιο τρόπο» 6,7 δισ. από τους εταίρους για να αποπληρώσει τα ομόλογα από το πρόγραμμα SMP που είχε δημιουργήσει ο κύριος Τρισέ το 2010-2011 και τα οποία κρατάει η ΕΚΤ.

Σύμφωνα με τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ, το υπόλοιπο ποσό που ανέρχεται στα 27 δισ. ευρώ θα πρέπει να αποπληρωθεί στο απώτερο μέλλον με την έκδοση ενός ομολόγου μακράς διαρκείας με την εγγύηση του ESM και στη συνέχεια το ομόλογο αυτό θα μεταφερθεί στην ΕΚΤ η οποία θα διαγράψει αυτομάτως τα προηγούμενα χρέη της χώρας.

Σημειώνεται, επίσης, πως ο κ. Βαρουφάκης ενδέχεται να προτείνει την Έλενα Παναρίτη για την ανάληψη της θέσης της εκπροσώπου της χώρας στο ΔΝΤ.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news