facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση δεν διαθέτει σχέδιο για μια καλή συμφωνία

«Κάθε μέρα που περνάει κάποιοι άνθρωποι υποφέρουν και λίγο παραπάνω. Και θα πρέπει αυτοί στην εξουσία να πάρουν το μήνυμα ότι ο κόσμος θέλει επιτέλους μια λύση» τόνισε μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, προσερχόμενος απόψε στο συνεδριακό και πολιτιστικό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου ήταν επίσημος προσκεκλημένος στην επιστημονική ημερίδα που οργάνωσε το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής.

Παράλληλα, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι «όπως όλος ο κόσμος, έτσι κι εμείς, είμαστε σε αναμονή των τελικών αποφάσεων της κυβέρνησης», διότι όπως πρόσθεσε, «έχουν περάσει εκατόν τόσες μέρες και δεν ξέρουμε ποια είναι η απόφαση της κυβέρνησης».

Πάντως, ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε σε αυτό το σημείο, ότι «ελπίζω έστω κι έτσι τις επόμενες μέρες να έχουμε μια λύση, διότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο αυτή την ταλαιπωρία, η οικονομία δεν αντέχει άλλο και χρειαζόμαστε ένα πρόγραμμα, τόσο για να αντιμετωπίσουμε τις κοινωνικές ανισότητες, όσο και για να μπούμε σε μια τροχιά ανάπτυξης».

Σε ερώτηση, για το εάν είναι αισιόδοξος για τη συμφωνία, ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε: «Είμαι αισιόδοξος για τη δύναμη της χώρας, αλλά δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για την ταλαιπωρία που υφίστανται σήμερα ο ελληνικός λαός», είπε. Και πρόσθεσε: «Δε νομίζω ότι βέβαια θα σκεφτούν πολλοί, κάποιοι, ότι έχουν άλλα περιθώρια πέρα από το να κρατήσουν την Ελλάδα στο κέντρο της Ευρώπης. Κατ' αυτή την έννοια είμαι αισιόδοξος, ότι τελικά η Ευρωπαϊκή Ελλάδα θα πετύχει μία καλή συμφωνία».

Όμως, συμπλήρωσε ότι «για μία καλή συμφωνία δε χρειάζονται συνθήματα και καλές διαθέσεις, χρειάζεται κυρίως μελέτη, σχέδιο, αποτελεσματικότητα και αποφασιστικότητα και φοβάμαι ότι αυτά τα πράγματα δεν τα διαθέτει σήμερα η κυβέρνηση».

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news