facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

«Αγνοια» για τη συμβιβαστική πρόταση Γιούνκερ σε Αθήνα-Βρυξέλλες

Για συμβιβαστική πρόταση της Κομισιόν που προβλέπει ιδιαίτερα χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα τη διετία 2015-2016 αλλά και πακέτο μέτρων και μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα ξεδιπλωθούν σταδιακά ως το φθινόπωρο κάνει λόγο το Βήμα.

Δεν έχει έρθει εις γνώση της κυβέρνησης επισήμως ή ανεπισήμως συγκεκριμένη πρόταση, υποστήριξε πηγή του Μεγάρου Μαξίμου στην οποία απευθύνθηκε το Euro2day.gr. «Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και για τις 22:30 έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη Brussels Group». Άγνοια δηλώνουν και πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Από την άλλη πλευρά, η Κομισιόν σύμφωνα με το Reuters δηλώνει άγνοια για κάποια νέα πρόταση Γιούνκερ που προβλέπει χαμηλότερους στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα. Συγκεκριμένα η Annika Vreidthardt δήλωσε μέσω twitter πως «δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ρεπορτάζ που κυκλοφορεί στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης για την Ελλάδα. Δεν γνωρίζω τέτοια πρόταση. Δουλεύουμε με στόχο ολοκληρωμένη συμφωνία».

Εν τω μεταξύ πάντως θέση έσπευσε να πάρει ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μέσω twitter: «Η πρόταση της Κομισιόν, ανοίγει το δρόμο για μια έντιμη συμφωνία. Η διαπραγματευτική προσπάθεια της χώρας αποδίδει. Ώρα ευθύνης για όλους...», έγραψε αρχικά για να συμπληρώσει: Η εκπρόσωπος της Κομισιόν κ Vreidthardt δεν επιβεβαιώνει επισήμως το κείμενο. Κάποιοι ίσως επιδιώκουν, να "κάψουν" την προσπάθεια για διέξοδο.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news