facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Κουρουμπλής: Είμαστε υπό καθεστώς ασφυξίας - Οι δανειστές ζητούν μείωση συντάξεων

Η κυβέρνηση βρίσκεται κάτω από ένα καθεστώς ασφυξίας και αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς, υποστήριξε ο υπουργός Υγείας Παν. Κουρουμπλή.

Μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο εκτίμησε ότι: "Η λογική και η εμμονή των θεσμικών μας εταίρων στοχεύει στο να πιέσει αφόρητα την κυβέρνηση για να επιβάλλει τις δικές της επιλογές" και σημείωσε ότι τις ίδιες πιέσεις δέχθηκαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. "Τώρα πολύ περισσότερο γιατί έχει μια κυβέρνηση που τόλμησε να σηκώσει κεφάλι και να διαπραγματευθεί την αξιοπρέπεια ενός λαού και κυρίως τη λογική" πρόσθεσε.

Ο υπουργός υποστήριξε ότι "αυτή η στιγμή πρέπει να υπάρξει μια διαπραγμάτευση που να δίνει προοπτική. Χωρίς αναδιάρθρωση του χρέους, χωρίς αναπτυξιακό πακέτο, πώς μια οικονομία θα μπορέσει να παράξει και να πληρώσει. Όταν συζητάμε πρέπει να έχουμε πάντα στο τραπέζι τις υποχρεώσεις της χώρας στα επόμενα 10 χρόνια".

Η κυβέρνηση κάνει ότι κρίνει σωστό για να αντιμετωπίσει αυτή την κρίση, τόνισε ο κ. Κουρουμπλής και είπε ότι στη σημερινή πολύ δύσκολη συγκυρία οι εταίροι απαιτούν μείωση των συντάξεων προκειμένου να πληρωθούν οι υποχρεώσεις της χώρας, όμως εκτίμησε ότι θα υπάρξει προσέγγιση στα αγκάθια των διαπραγματεύσεων.

«Έκείνο που δεν θέλει η ΕΕ η θεσμική είναι να χρεωθούν τη ρήξη. Όμως θα τη χρεωθούν εάν προκύψει τέτοιο θέμα. Η κυβέρνηση εξαντλεί όλα τα περιθώρια να υπάρξει μια λογική λύση. Και οφείλουν να το αναγνωρίσουν όλοι» είπε ο υπουργός Υγείας και κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να πάρουν θέση.

«Εμείς δεν μπορούμε να δεχθούμε μέτρα τα οποία δεν συμβάλλουν στην ανάπτυξη. Είναι υφεσιακά. Οι θεσμικοί μας εταίροι δεν θέλουν δυστυχώς να δεχθούν ότι μέχρι σήμερα το πρόγραμμα δεν περπάτησε» σημείωσε.

Ο κ. Κουρουμπλής έκανε αναφορά και στις εκλογές του Γενάρη, οι οποίες απέδειξαν , όπως είπε ότι «ακόμα και η προηγούμενη κυβέρνηση, που ήταν κυβέρνηση στη λογική των δανειστών, δεν θα είχε να πληρώσει χρήματα μισθούς και συντάξεις το Φεβρουάριο. Ως εκ τούτου δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Η κυβέρνηση έκανε υπεράνθρωπες προσπάθειες».

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news