facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Παπαδημούλης: Εκλογές εάν δεν ψηφιστεί η συμφωνία από τους κυβερνητικούς βουλευτές

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθήνα 9,84 τόνισε ότι η συμφωνία που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση πρέπει να στηριχθεί και από τους 162 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Και πρόσθεσε ότι εάν δεν επιβεβαιωθεί η δεδηλωμένη η μόνη διέξοδος είναι οι νέες εκλογές.

Αναλυτικά, ο κ. Παπαδημούλης είπε:

«Μία συμφωνία που θα φέρει και θα εισηγηθεί την υπερψήφισή της η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, θα στηριχθεί από τους 162 βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση πρέπει στην ψηφοφορία για την έγκριση και την εφαρμογή αυτή της συμφωνίας, αυτή η δεδηλωμένη να επιβεβαιωθεί.

Αποκλείω να μπορεί να προχωρήσει το σενάριο: εγκρίνεται από 140 και κάποιους από την αντιπολίτευση και προχωράμε σαν να μην τρέχει τίποτα. Σε μία τέτοια περίπτωση αν δεν επιβεβαιωθεί η δεδηλωμένη πλειοψηφία των βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση και σε αυτή την ψηφοφορία ο πρωθυπουργός είναι υποχρεωμένος να πάρει πολιτικές πρωτοβουλίες.

Η δική μου γνώμη σε ένα τέτοιο σενάριο, παρότι προτρέχουμε, είναι ότι ο πρωθυπουργός θα πρέπει να πει προχωράμε σε νέες εκλογές όπου κατεβαίνω με το πρόγραμμα που έχω υποσχεθεί στον ελληνικό λαό για την τετραετία συν την συμφωνία. Και ζητάω την έγκριση του ελληνικού λαού για να προχωρήσουμε τους επόμενους 44 μήνες με πιο συνεκτική πλειοψηφία, με πιο σαφή εικόνα. Και τότε δεν θα πάρει 36% θα πάρει 45% και όσοι κοντράρουν αυτή την προσπάθεια θα πρέπει να υποστηρίξουν τη δική τους αντίπαλη θέση με διαφορετικό τρόπο».

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news