facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Θεοδωράκης: Παραμονή στο ευρώ πάση θυσία

Την ανάγκη παραμονής της χώρας στο ευρώ, καθώς «ο άλλος δρόμος είναι ο δρόμος της κόλασης» υπογράμμισε σε συνέντευξή του στο Star ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Ευρώ πάση θυσία» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως «κόκκινη γραμμή» για το Ποτάμι είναι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, αφού όπως είπε «χωρίς ανάπτυξη όλη η συζήτηση για τους μισθούς και τις συντάξεις δεν οδηγεί πουθενά».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού εμφανίστηκε κατηγορηματικός στο ενδεχόμενο συμμετοχής στο κυβερνητικό σχήμα, εάν ζητηθεί, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ακόμη και σε λεωφορείο που μπαίνω θέλω να ξέρω την διαδρομή του, να ξέρω πού πάει».

Ο ίδιος επανέλαβε πως στόχος του «δεν είναι να γίνει υπουργός, ούτε αντιπρόεδρος μιας κυβέρνησης», ενώ αναφερόμενος στο παρασκήνιο των συνομιλιών για τον σχηματισμό κυβέρνησης λίγες ώρες μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ο κ.Θεοδωράκης δήλωσε πως στη συνάντηση που είχε με τον Αλ.Τσίπρα τού είχε πει «να μην γίνει πρωθυπουργός των συνιστωσών». «Του είπα να κάνει μια κυβέρνηση προσωπικοτήτων, μια κυβέρνηση ευρύτερης συμμαχίας. Αυτό προτείνω και σήμερα» πρόσθεσε.

«Εισάγουμε στον κ. Τσίπρα να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό και να πει τι ακριβώς ζητάνε οι εταίροι» συνέχισε, επισημαίνοντας ότι «αυτό το Ασφαλιστικό, όπως είναι τώρα πάει στα βράχια».

«Η κυβέρνηση πήγε χωρίς όπλα στην διαπραγμάτευση και έχασε πολλά. Η Ευρώπη ήθελε τον Τσίπρα, την είχαν κουράσει Σαμαράς και Βενιζέλος. Είχε όλο το πεδίο να παίξει καλή μπάλα ο Τσίπρας, αλλά δεν το έκανε» πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι όσο καθυστερεί η ελληνική κυβέρνηση τόσο θα αυξάνονται οι απαιτήσεις των δανειστών.

«Η Ελλάδα είχε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία και πολύ φοβάμαι ότι ο κ.Τσίπρας την χάνει την ευκαιρία, παίζοντας με τις συνιστώσες του» πρόσθεσε ο κ.Θεοδωράκης, ασκώντας παράλληλα κριτική στους Αντ.Σαμαρά και Ευ.Βενιζέλο, λέγοντας:

«Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος έπρεπε να είχαν πάρει μεγαλύτερη παράταση. Έπρεπε να είχαν δώσει λύσεις σε κάποια θέματα και να μην τα είχαν δώσει ως καυτή πατάτα στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ερωτώμενος για τις θετικές δηλώσεις που έκανε πρόσφατα για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο κ.Θεοδωράκης ξεκαθάρισε πως το ότι παραδέχεται πως ο Ευ.Βενιζέλος κάνει καλές υποδείξεις στην κυβέρνηση, «δεν σημαίνει ότι θα πάω μαζί του».

«Το Ποτάμι δημιουργήθηκε για να γκρεμίσει το παλιό πολιτικό σύστημα» πρόσθεσε, κατηγορώντας την κυβέρνηση για ψέματα, όσον αφορά την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ που, παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις, τελικά δεν έγιναν.

«Πήγαν στις εκλογές με την λογική του μαγικού ραβδιού» υπογράμμισε.

Σχολιάζοντας τους χαρακτηρισμούς από κυβερνητικά στελέχη περί «τρόικας εσωτερικού», ο κ.Θεοδωράκης τόνισε ότι «αυτό είναι ένα επικοινωνιακό κατασκεύασμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Επίθεση σε Καμμένο

Στη διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Θεοδωράκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, υποστηρίζοντας ότι έχει «εθνικιστικές, ακροδεξιές, ρατσιστικές απόψεις» που είναι επικίνδυνες για την χώρα.
«Δεν έχω μίσος για τον Καμμένο, δεν τον ξέρω προσωπικά, δεν του έχω δώσει ποτέ το χέρι μου» είπε ο κ.Θεοδωράκης, χαρακτηρίζοντας «ακροδεξιό κόμμα» τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Μάλιστα, ο κ.Θεοδωράκης κατηγόρησε ευθέως τον κ. Καμμένο για ένα «ακραίο» και «επικίνδυνο» περιστατικό που συνέβη στο «αμιγώς μουσουλμανικό χωριό της Ξάνθης» Εχίνος, τη Μεγάλη Παρασκευή.

«Μαζεύτηκαν απόστρατοι από τις γύρω περιοχές, έστειλε ο Καμμένος και μια μικρή δύναμη στρατιωτών και με μια μπάντα έκαναν για πρώτη φορά περιφορά του επιταφίου σε όλο το μουσουλμανικό χωριό. Προσπάθησε να ανάψει ένα σπίρτο σε μια πυριτιδαποθήκη. Αυτά τα πράγματα είναι επικίνδυνα… Τα είχα πει στον κύριο Τσίπρα, όπως και του είχα πει για τις επικίνδυνες δηλώσεις Καμμένου στην Κύπρο» είπε ο κ.Θεοδωράκης.

Στις δηλώσεις του κ.Θεοδωράκη ο Πάνος Καμμένος απάντησε μέσω Tweeter. «Αυτά που λέει ο καλεσμένος σας δεν έχουν καμία σχέση με διαταγές του ΥΠΕΘΑ αλίμονο αν διατάσσω και για τον Επιτάφιο» έγραψε.

in

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news