facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Στουρνάρας: Δεν παραιτούμαι, δεν βλέπω το λόγο

«Δεν παραιτούμαι, γιατί δεν βλέπω τον λόγο ότι πρέπει να το κάνω» δηλώνει ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, με δήλωσή του στα «Νέα», στον απόηχο των επικρίσεων που έχει δεχτεί από στελέχη της κυβέρνησης.

Τόνισε ότι συνεργάζεται αρμονικά με την κυβέρνηση για να βρεθούν λύσεις, παρά το γεγονός ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ανάμεσά τους και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, έχουν δηλώσει πως τον θεωρούν αντίπαλο.

Ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι έχει καιρό να μιλήσει με τον πρωθυπουργό, αλλά συνεργάζεται σε καθημερινή βάση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον συντονιστή των διαπραγματεύσεων Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ήταν ότι εγώ τους βρήκα λύση για να πληρωθεί προχθές η δόση των 750 εκατομμυρίων στο ΔΝΤ», σημειώνει μάλιστα ο κ. Στουρνάρας.

Ο κ. Στουρναρας είπε ότι δεν υπάρχει άλλος λογαριασμός αυτού του είδους και πως μελλοντικές πληρωμές θα πρέπει να γίνουν από άλλες πηγές όπως τα αποθεματικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Την έντονη ενόχλησή τους για τις πιέσεις που ασκεί η ελληνική κυβέρνηση στην διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας εκφράζουν κύκλοι της ΕΚΤ στο πρακτορείο Bloomberg.

Η ΕΚΤ δεν αποκλείει να υπάρξει και επίσημη προειδοποίηση προς την ελληνική κυβέρνηση εφόσον η κατάσταση χειροτερέψει, ανέφερε στέλεχος της Ευρωτράπεζας.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news