facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Δεν πάει άλλο με τους φόρους, προειδοποιούν οι έμποροι

Δεν αντέχει ο επιχειρηματικός κόσμος άλλες φορολογικές επιβαρύνσεις σημειώνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης με αφορμή το υπόμνημα που έστειλε η ΕΣΕΕ στο οικονομικό επιτελείο καθώς και στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και τη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής αναφορικά με το πολυνομοσχέδιο που προωθείται για μέγιστη άντληση εσόδων μέσω παλαιών, νέων αλλά και εκτάκτων φόρων

Ο κ. Κορκίδης δήλωσε:«... Επιχειρώντας μία γενική αποτίμηση των μέτρων που αναμένεται να κατατεθούν και να συζητηθούν στη Βουλή, διαφαίνεται μια τάση προσαρμογής του υπάρχοντος φορολογικού πλαισίου εκ μέρους της Κυβέρνησης, σύμφωνα με τις προτεραιότητες των δανειστών. Η ιδιαίτερη έμφαση που δίνεται στην αποτελεσματικότερη λειτουργία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού θα αποδώσει καρπούς, μόνο εάν συνδυαστεί με τη νομοθέτηση στοχευμένων διατάξεων, το περιεχόμενο των οποίων θα αποκαθιστά αδικίες, χωρίς τα «οριζόντια» μέτρα προηγούμενων ετών.

Ως προς αυτή την κατεύθυνση, η ΕΣΕΕ είναι κάθετα αντίθετη στην επιβολή νέων φόρων σε ΜμΕ επιχειρήσεις των νησιωτικών περιοχών, που δουλεύουν 3-4 μήνες για να ζήσουν δώδεκα. Επίσης, επισημαίνουμε ότι κάθε περιορισμός στις συναλλακτικές συνήθειες των καταναλωτών όπως αυτής της χρήσης του πλαστικού χρήματος για συναλλαγές άνω των 70 ευρώ, είναι βέβαιο ότι δεν θα έχει αποτέλεσμα, αφού θα οδηγήσει στην έκδοση πολλών αποδείξεων κάτω του συγκεκριμένου ορίου.

Το ζητούμενο από μία "έντιμη" και όχι μια "έτοιμη" συμφωνία είναι αντί για χρήμα μόνο για το χρέος και χάρη για τη Χώρα, χρήμα για την αγορά και ανάπτυξη για τη Χώρα.

Τέλος, δεν είμαστε αφελείς, ώστε να μην γνωρίζουμε ότι μία νέα συμφωνία με τους δανειστές, περνά μέσα από παλαιούς και νέους όρους και μέτρα, αλλά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι μπορεί να μην περιμένουμε φοροελαφρύνσεις, πλέον όμως δεν αντέχουμε άλλες φοροεπιβαρύνσεις...».

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news