facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Λαγκάρντ: Δεν βλέπω ουσιαστικά αποτελέσματα στις διαπραγματεύσεις

Υπάρχει πολλή δουλειά ακόμα να γίνει προτού η Ελλάδα και οι πιστωτές της καταλήξουν σε μια συμφωνία για παροχή ρευστού με αντάλλαγμα την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, δήλωσε σε συνέντευξή της στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ARD η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

«Βρισκόμαστε ακόμα στη διαδικασία της εργασίας προς μια λύση για την Ελλάδα και δεν θα έλεγα πως έχουμε ήδη φτάσει σε ουσιαστικά αποτελέσματα», σχολίασε. «Τα πράγματα έχουν κινηθεί, όμως εξακολουθεί να υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει», συμπλήρωσε, σημειώνοντας πως έχει "καλό προαίσθημα" ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Β. Σόιμπλε, δήλωσε πως δεν έχει υπάρξει μεγάλη πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, προσθέτοντας πως έχει εκπλαγεί από τον αισιόδοξο τόνο ορισμένων Ελλήνων αξιωματούχων.

«Είναι ωραίο να ακούει κανείς όλα αυτά τα θετικά σχόλια να έρχονται από την Ελλάδα» δήλωσε στο ARD.

«Aλλά επί της ουσίας, δεν έχουν προχωρήσει πολύ πιο κάτω οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους τρεις θεσμούς και στην ελληνική κυβέρνηση» είπε. «Για αυτό το λόγο εκπλήσσομαι από αυτά που λέγονται όλη την ώρα από την Αθήνα, συγκεκριμένα ότι είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν V. Dombrovskis, ανέφερε ότι δουλεύουμε σκληρά για μια συμφωνία, αλλά δεν είμαστε ακόμα εκεί. «Εργαζόμαστε πολύ εντατικά για να διασφαλίσουμε μια συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων. Ακόμα δεν είμαστε εκεί», είπε σύμφωνα με το Reuters.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news