facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Καταθέτουν οι πρώτοι μάρτυρες στην Εξεταστική για το Μνημόνιο

Οι πρώτοι μάρτυρες καταθέτουν σήμερα, Τρίτη, στην Εξεταστική Επιτροπή για το Μνημόνιο που συνεδριάζει υπό την προεδρία του Δημήτρη Βίτσα. Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα η διαδικασία, με τις καταθέσεις εκπροσώπων επιστημονικών, τεχνικών και κοινωνικών φορέων.

Πρώτος καταθέτει ο πρόεδρος του ΙΟΒΕ Τάκης Αθανασόπουλος και ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Νίκος Βέττας.

Μετά από παρέμβαση επί διαδικαστικού του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου οι μάρτυρες καλούνται να ορκιστούν πριν αρχίσουν την κατάθεσή τους. Ντροπή χαρακτήρισε το γεγονός ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για εμπειρογνώμονες.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Βίτσας έκανε γνωστό ότι απέστειλε αίτημα προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, με το οποίο ζητά να σταλούν στα μέλη της όλες οι δανειακές συμβάσεις που έχουν υπογραφεί από την ελληνική πλευρά.

Παράλληλα, ο κ. Βίτσας και τα μέλη της Επιτροπής, μετά από σχετική πρόταση του εκπροσώπου του ΚΚΕ, Νίκου Καραθανασόπουλου, συμφώνησαν να ζητήσουν να τους αποσταλούν τα πρακτικά από όλες τις σχετικές συνεδριάσεις του ΔΝΤ, των συνόδων κορυφής και του Eurogroup.

Η επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής θα γίνει την Πέμπτη.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news