facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Σοβαρό επεισόδιο στη δίκη της Χ.Α.

Διεκόπη για τις 4 Ιουνίου η δίκη της Χ.Α μετά την αποχώρηση των συνηγόρων υπεράσπισης οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες διεξαγωγής. Προηγήθηκε πολύ σοβαρό επεισόδιο την ώρα της συνεδρίασης από παράγοντες και κρατούμενους των "Πυρήνων της Φωτιάς".

Κάποιοι από αυτούς που μετάγονταν στη διπλανή αίθουσα, άνοιξαν την πλαϊνή πόρτα του δικαστηρίου της Χρυσής Αυγής και χωρίς να προλάβουν να τους σταματήσουν οι αστυνομικοί, εκσφενδόνιζαν μπουκάλια τα οποία έπεφταν σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ που κάθονταν στο σημείο εκείνο, φωνάζοντας: "φασίστες, κουφάλες έρχονται κρεμάλες".



Με την ολοκλήρωση της έντασης ο Τάκης Μιχαλόλιας δήλωσε στο δικαστήριο ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί η υπεράσπιση να δικάσει καθώς τίθεται θέμα ασφάλειας. Επίσης, ένας από τους συνηγόρους υπεράσπισης, ο Άγγελος Αγγελέτος, τόνισε: "Τέσσερις συνάδελφοι έχουν δεχθεί επίθεση στα γραφεία τους. Βρισκόμαστε στη θέση να δούμε πώς θα αποχωρήσουμε. Θα παρακαλούσαμε να σταματήσουν οι συνεντεύξεις και η αρθρογραφία του μίσους".



Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, Ανδρέας Τζέλλης, επεσήμανε: «Ανάλογη ευαισθησία θα περιμέναμε όταν δέρνονταν οι μάρτυρες», ενώ η μητέρα του Π. Φύσσα είπε: «Εσείς σκοτώνατε άοπλους. Δολοφόνοι. Είκοσι τέσσερα άτομα τον κοιτάγατε που τον σκότωναν».

Η Λιάνα Κανέλλη απευθυνόμενη προς συγγενείς και φίλους του αδικοχαμένου καλλιτέχνη υπογράμμισε: «Να σπάσετε θέλουν. Μην σπάσετε. Να γίνει η δίκη. Θα αντέξουμε και θα την κάνουμε. Δεν το καταλαβαίνετε να μην γίνει η δίκη θέλουν; Δεν άκουσες μη μιλάτε, μην μεταδίδετε... Λογοκρισία θέλουν...».





Άμεση ήταν η αντίδραση του ακροατηρίου, μάρτυρες και θύματα, καταφέρθηκαν κατά της υπεράσπισης φωνάζοντας: «δολοφόνοι να κάτσετε εδώ να δικαστείτε» και άλλα.

Λίγο πριν από τις 12:30 η δίκη ξεκίνησε εκ νέου έπειτα από διακοπή περίπου 25 λεπτών. Η δίκη των Πυρήνων της Φωτιάς διεκόπη για τις 25 Μαΐου λόγω κωλύματος στο πρόσωπο δικηγόρου.






Συγκέντρωση έξω από τις φυλακές

Την ίδια ώρα, περίπου 50 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από τις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού.

Οι συγκεντρωμένοι ανήρτησαν ένα μεγάλο πανό που γράφει "Ο Παύλος ζει. Τσακίστε τους Ναζί", ενώ κατά διαστήματα φωνάζουν συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής.

Η αστυνομία έχει λάβει και σήμερα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας περιμετρικά των φυλακών Κορυδαλλών, ενώ έως τώρα δεν έχει σημειωθεί το παραμικρό επεισόδιο.

Αυτήν τη φορά εν αντιθέσει με τις άλλες δεν έχει κλείσει η λεωφόρος Γρηγορίου Λαμπράκη με την κυκλοφορία να διεξάγεται κανονικά και στα δυο ρεύματα.

ΠΗΓΗ-VIDEO: parapolitika.gr
real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news