facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Γ. Πανούσης: Δεν μπορούμε να έχουμε ένα αστυνομοκρατούμενο πανεπιστήμιο

Την άποψη ότι η ακαδημαϊκή κοινότητα έχει την ευθύνη της διαχείρισης των πανεπιστημίων εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης με αφορμή τα επεισόδια πιου σημειώθηκαν νωρίτερα το πρωί στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε άτομα με καλυμμένα πρόσωπα τους και φοιτητές.

«Πρέπει, η ακαδημαϊκή κοινότητα να παίρνει την ευθύνη της διαχείρισης. Αλίμονο κάθε φορά που γίνονται φοιτητικές εκλογές, πρυτανικές ή εξετάσεις να καλείται η αστυνομία να λύσει το θέμα», δήλωσε ο κ. Πανούσης μετά τη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Πρόσθεσε ακόμη ότι είναι θέμα ωριμότητας του ακαδημαϊκού και φοιτητικού κινήματος να τα λύνει και πρόσθεσε ότι η αστυνομία θα μπορούσε, όταν έχουμε κίνδυνο ζωής και μια ομοφωνία εισαγγελικών, ακαδημαϊκών και αστυνομικών αρχών, να δει πώς ακριβώς θα επέμβει.

«Αλλά όχι να έχουμε ένα αστυνομοκρατούμενο πανεπιστήμιο, αλλά ούτε ένα ανεύθυνο πανεπιστήμιο που διεκδικεί την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, αλλά δεν μπορεί ούτε τα του οίκου του να λύσει», κατέληξε.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news