facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Βαρουφάκης: Ρευστότητα για δύο εβδομάδες

Την πεποίθησή του ότι η ώρα της συμφωνίας με τους δανειστές πλησιάζει όλο και περισσότερο εξέφρασε, μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, ο Γιάνης Βαρουφάκης, τονίζοντας, ωστόσο, ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να ξεμείνει από διαθέσιμα ρευστά μέσα σε δύο εβδομάδες.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η διαδικασία δεν αφορά πλέον στις μεταρρυθμίσεις, αλλά σε τεχνικά ζητήματα και την πολιτική διαπραγμάτευση. «Στόχος μας είναι να υπάρξει μια απόφαση που θα κλείνει πολύ γρήγορα την τρέχουσα αξιολόγηση», τόνισε.

Για το τετ-α-τετ με τον Σόιμπλε

«Σήμερα ήταν η πιο φιλική συζήτηση που έχουμε κάνει με τον κ. Σόιμπλε και θεωρώ ότι έμαθα πράγματα από αυτόν. Έχουμε συμβιβαστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, αλλά δεν θα υπαναχωρήσουμε από τις "κόκκινες γραμμές"», ξεκαθάρισε.

Καμπανάκι για τη ρευστότητα

«Το θέμα της ρευστότητας είναι εξαιρετικά επείγον», τόνισε ο υπουργός μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Eurogroup στις Βρυξέλλες. «Με όρους χρονοδιαγράμματος, μιλάμε για τις δύο επόμενες εβδομάδες», πρόσθεσε.

Για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος

Σχετικά με το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, δήλωσε πως αυτό είναι στην ευχέρεια της κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Νομίζω ότι η προσφυγή στο λαό είναι μια κίνηση άμυνας, την οποία αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ανάγκη να την κάνουμε - Έχουμε τη λαϊκή εντολή, δεν χρειαζόμαστε άλλη εντολή. Σημειώθηκε ουσιαστική σύγκλιση εν όψει των προσπαθειών μας αλλά και των κλιμακίων. Δυστυχώς η συμφωνία δεν επετεύχθη. Οι Θεσμοί και οι εταίροι προσπαθούν και συνεχίζουν για την εξεύρεση λύσης με θετικό πνεύμα», συμπλήρωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Για την ΕΚΤ

Σχετικά με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ σημείωσε: «Σεβόμαστε απολύτως την ανεξαρτησία της ΕΚΤ. Ακολουθεί τους κανόνες της και κρίνει πότε θα κάνει την οποιαδήποτε κίνηση», τόνισε και σημείωσε ότι για τις ιδιωτικοποιήσεις, τα δάνεια και τον ΦΠΑ υπάρχει μεγάλη σύγκλιση, ενώ για την αγορά εργασίας συμπλήρωσε ότι «έχουμε πολύ συγκεκριμένη οπτική και άποψη και δεν είναι ιδεολογική διαφορά, αλλά συγκεκριμένη ερμηνεία του εργασιασκού χώρου στην Ελλάδα».

Αναλυτικά οι δηλώσεις Βαρουφάκη μετά το πέρας του Eurogroup:

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news