facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Τσίπρας για συνομιλίες με Γιούνκερ, Ολάντ: «Και πού είστε ακόμα!»

Με χαλαρή διάθεση βγήκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Προεδρικό Μέγαρο, όταν ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία του νέου υφυπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Πλησιάζοντας πεζή στην κεντρική πύλη του Μεγάρου Μαξίμου, μπροστά στη συμβολή των οδών Ηρώδου Αττικού και Βασιλέως Γεωργίου Β', ο κ. Τσίπρας στάθηκε για λίγο για μια σύντομη συνομιλία με δημοσιογράφους οι οποίοι βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή μπροστά στην καγκελόπορτα της αυλής του πρωθυπουργικού γραφείου.

Οι δημοσιογράφοι παρατήρησαν ότι τις τελευταίες ώρες ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε σειρά τηλεφωνημάτων με ευρωπαίους ηγέτες, προτρέποντάς τον με αυτόν τον τρόπο να σχολιάσει τις τελευταίες επαφές του, που έχουν γίνει ως τώρα γνωστές. «Και πού είστε ακόμα!», είπε ο κ. Τσίπρας στο πλαίσιο αυτής της χαλαρής συζήτησης. Φεύγοντας ο πρωθυπουργός κάλεσε, με εύθυμη διάθεση, τους δημοσιογράφους να κοιτάξουν «μια ωραία γελοιογραφία», όπως είπε, στην τελευταία σελίδα του σημερινού φύλλου της εφημερίδας Καθημερινή.

Πρόκειται για μια γελοιογραφία του Δημήτρη Χατζόπουλου όπου παρουσιάζει τον κ. Τσίπρα στο κέντρο ενός καναπέ, έχοντας εκ δεξιών του την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και εξ ευωνύμων του την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.



Στη γελοιογραφία η κυρία Λαγκάρντ εμφανίζεται να ρωτάει τον κ. Τσίπρα: «Τι θέλει αυτή εδώ, Αλέξη;». Απαντώντας, ο κ. Τσίπρας της συστήνει: «Ηρέμησε Κριστίν...». Και τότε η κυρία Λαγκάρντ του απαντά εκνευρισμένη: «ΗΡΕΜΗ ΕΙΜΑΙ!..»... Με αυτόν τον τρόπο ο γελοιογράφος Δημήτρης Χαντζόπουλος προσπαθεί να αποτυπώσει τους ανταγωνισμούς και τις διαφορετικές στρατηγικές μεταξύ των Ευρωπαίων δανειστών και του ΔΝΤ για την Ελλάδα.


protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news