facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Μεταθέτουν στη Λευκωσία την ευθύνη για τη λύση

Την πεποίθησή τους ότι το 2015 θα είναι χρονιά λύσης για το Κυπριακό εξέφρασαν χθες από το Προεδρικό Παλάτι της Αγκυρας ο Ταγίπ Ερντογάν και ο νέος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί, επιχειρώντας όμως να μεταθέσουν την ευθύνη αποκλειστικά στη Λευκωσία.

Ο κ. Ακιντζί, ο οποίος αμέσως μετά την «εκλογή» του βρέθηκε στο στόχαστρο του Τ. Ερντογάν, πήρε χθες το βάπτισμα του πυρός, καθώς συναντήθηκε με το σύνολο της τουρκικής ηγεσίας εν όψει και της επανέναρξης των συνομιλιών, η οποία πιθανότατα θα ανακοινωθεί στις 11 Μαΐου, μετά το δείπνο που θα έχει με τον Ν. Αναστασιάδη, παρουσία του μεσολαβητή του ΟΗΕ Ε. Αϊντα.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι το Κυπριακό είναι εθνική υπόθεση της Τουρκίας, αλλά η λύση δεν μπορεί να γίνει μόνο με τις προσπάθειες των Τουρκοκυπρίων, καλώντας τους Ελληνοκυπρίους να «μην κωλυσιεργούν, ώστε να μη χαθεί κι άλλη ευκαιρία όπως έγινε το 2004». Ο κ. Ερντογάν κάλεσε και την... Ελλάδα να «συμβάλει στη λύση».

Ο κ. Ακιντζί, φανερά αμήχανος, εξέφρασε την ελπίδα ότι ο κ. Αναστασιάδης θα είναι συνεπής με το «όραμα που είχε παρουσιάσει το 2004 (σ.σ.: όταν είχε υποστηρίξει το σχέδιο Ανάν).

Χθες ο Ν. Αναστασιάδης είχε επικοινωνία με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τ. Μπάιντεν, ο οποίος εξέφρασε το ενδιαφέρον της Ουάσιγκτον για επανέναρξη των συνομιλιών, ενώ ο Κύπριος πρόεδρος θα έχει το Σάββατο στη Μόσχα συνάντηση και με τον γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news