facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Κομισιόν: Θα συνεχιστούν το Σαββατοκύριακο οι διαπραγματεύσεις

Συνεδριάζει σήμερα το Brussels Group στις Βρυξέλλες. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, οι συζητήσεις θα συνεχιστούν αύριο και το Σαββατοκύριακο.

Ο Μ. Σχοινάς ανέφερε ότι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όλο αυτό το διάστημα, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, καθώς και με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και με όλους τους παράγοντες που εμπλέκονται στις συζητήσεις για την εξεύρεση μιας συμφωνίας με την Ελλάδα.

Αναφερόμενος στην κοινή δήλωση του προέδρου της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο Μ. Σχοινάς είπε ότι αποτυπώνει την κοινή τους αντίληψη για την ανάγκη εκσυγχρονισμού του συνταξιοδοτικού συστήματος της Ελλάδας, καθώς και την ανάγκη η αγορά εργασίας να στηρίζει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την ανταγωνιστικότητα και την κοινωνική συνοχή.

Επιπλέον ο Μ. Σχοινάς είπε ότι οι δύο άνδρες συμφώνησαν πως το σύστημα συλλογικών διαπραγματεύσεων θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί και να γίνει πιο αποτελεσματικό, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά στάνταρτς.

Εξάλλου, σε ερώτηση αν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και το ΔΝΤ συμμερίζονται τις ίδιες θέσεις σε όλα τα θέματα της διαπραγμάτευσης, και ιδιαίτερα όσον αφορά το ασφαλιστικό, ο Μ. Σχοινάς παρέπεμψε στη χθεσινή κοινή δήλωσή τους (Επιτροπή, ΕΚΤ και ΔΝΤ), σύμφωνα με την οποία κοινός τους στόχος είναι «να βοηθήσουν την Ελλάδα να επιτύχει χρηματοοικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη».

Ο Μ. Σχοινάς, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σχολίασε ότι η κοινή αυτή δήλωση έλεγε το «αυτονόητο», αλλά όπως είπε, «μερικές φορές το αυτονόητο έχει συγκεκριμένη αξία για κάποιους».

Τέλος, ερωτηθείς αν μπορούμε να αναμένουμε θετική δήλωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, από το Eurogroup της 11ης Μαΐου, ο Μ. Σχοινάς απάντησε ότι είναι πολύ νωρίς για τέτοιες προβλέψεις, καθώς οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου.

Σε κάθε περίπτωση, προσέθεσε, το θέμα αφορά τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και όχι την Επιτροπή. Επανέλαβε δε ότι οι τρεις θεσμοί στην κοινή τους δήλωση επισημαίνουν πως «εργάζονται σκληρά για να επιτευχθεί συγκεκριμένη πρόοδος ως τις 11 Μαΐου».

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news