facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Όχι ΔΝΤ σε εκταμίευση - Αύριο νέος γύρος διαπραγματεύσεων

Αγονος κρίθηκε ο πρώτος γύρος των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους, καθώς οι συνεχείς συνεδριάσεις από την περασμένη Πέμπτη έως και το Σάββατο δεν έφεραν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές κοντά στην διαπραγμάτευση, οι εργασίες διεκόπησαν την Κυριακή, όπως ήταν προγραμματισμένο. Το «ραντεβού» που ήθελε να κλείσει η κυβέρνηση για έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup την Δευτέρα 4 Μαΐου, τελικώς δεν ευοδώθηκε.

Παρόλ' αυτά, η ελληνική αποστολή δεν επιστρέφει απόψε στην Αθήνα, όπως σχεδιαζόταν, αλλά παραμένει στις Βρυξέλλες, καθώς οι συνομιλίες θα συνεχιστούν με τον «δεύτερο γύρο» να ξεκινά αύριο στο Brussels Group. Απώτατος στόχος πλέον, είναι το προγραμματισμένο Eurogroup της 11ης Μαΐου, αν και παραμένει στο τραπέζι μια έκτακτη συνεδρίαση, πριν την 6η Μαΐου ει δυνατόν.

Πηγές των δανειστών μιλούν για «αργή πρόοδο», ενώ το κλιμάκιο του ΔΝΤ είναι απολύτως αρνητικό για εκταμίευση δόσης, τουλάχιστον εκ μέρους του.

Όπως είναι γνωστό, οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ εμφανίζονται αμετακίνητοι σε όσα ζητούν περί ομαδικών απολύσεων και περικοπών στις συντάξεις. Μάλιστα, ο ανταποκριτής του Mega στην Ουάσιγκτον Μιχάλης Ιγνατίου εξέφρασε την προσωπική άποψη ότι θα αποτελούσε «έκπληξη της δεκαετίας» τυχόν υποχώρηση των στελεχών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στα δύο αυτά ζητήματα.

Κυβερνητικές πηγές το βράδυ του Σαββάτου χαρακτήριζαν «ακατανόητη» την επιμονή των εκπροσώπων του ΔΝΤ για τα δύο αυτά θέματα, ενώ πρόσθεταν ότι η επίμονη αυτή θέση εκφράστηκε παρά το γεγονός ότι στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων στα στελέχη του ΔΝΤ παρουσιάστηκαν συγκριτικοί πίνακες από διάφορες χώρες στους οποίους αποτυπώνεται ότι η ανάπτυξη ευνοείται από την παρουσία συλλογικών συμβάσεων. Οι ίδιες πηγές κατέληγαν, δε, ότι για την Ελλάδα το θέμα των συλλογικών συμβάσεων είναι κάτι παραπάνω από «κόκκινη» γραμμή.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news