facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

ΝΥΤ: Διχασμένη προσωπικότητα η Ελλάδα

Για το πρόσφατο ταξίδι του στην Αθήνα και την συνάντησή του με τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή μιλάει σε άρθρο του στους New York Times ο δημοσιογράφος της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit, Γιόχεν Μπίτνερ.

«Αν έτσι όπως συμπεριφερόμασταν με τα χρήματα, συμπεριφερόμασταν και στη ζωή γενικότερα, τότε τι μας διδάσκει αυτό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα», ρωτά ο δημοσιογράφος τον κ. Ρακιντζή για να πάρει μια μονολεκτική απάντηση: η νοοτροπία.

«Νομίζουμε ότι είμαστε έξυπνοι» λέει ο Έλληνας αξιωματούχος και προσθέτει: «Και πιστεύουμε πως το να είμαστε έξυπνοι σημαίνει ότι δεν πρέπει να δουλέψουμε για να βγάλουμε λεφτά».

Ο δημοσιογράφος υπογραμμίζει ότι «ο Λέανδρος Ρακιντζής μπορεί να κάθεται για ώρες και να αναλύει τις παθογένειες του ελληνικού δημόσιου τομέα, τη διαφθορά, τις πελατειακές σχέσεις και άλλα, ωστόσο ο ίδιος θέλησε να κάνει τον δικηγόρο του διαβόλου και να τον διακόψει λέγοντας: «Με συγχωρείτε κ. Ρακιντζή, αλλά γνωρίζω πολλούς Έλληνες που δουλεύουν πολύ σκληρά και για πολύ λίγα χρήματα».

Σίγουρα,απάντησε ο κ. Ρακιντζής. «Ακριβώς αυτό ήταν το πρόβλημα. Οι κοινωνικές συνθήκες δεν επιτρέπουν στους ανθρώπους να αναδείξουν ποιοι είναι» και προσθέτει πως στην ουσία η Ελλάδα είναι διχασμένη:

«Υπάρχουν δύο Ελλάδες: Μία επίσημη και μία ανεπίσημη. H επίσημη Ελλάδα είναι δυσλειτουργική, η ανεπίσημα δουλεύει πολύ καλά. Η επίσημη, η θεωρητική Ελλάδα έχει ελέγχους και ισορροπίες. Η ανεπίσημη, η βασισμένη στην πραγματικότητα Ελλάδα κάνει τα στραβά μάτια όταν ο κόσμος παραβαίνει τους νόμους και φοροδιαφεύγει».

newmoney

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news