facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

«Αρμόδιος γαι τη μεταφορά της δίκης στο Εφετείο ο υπουργός Δικαιοσύνης»

Αποκλειστική ευθύνη του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκ. Παρασκευόπουλου αποτελεί η απόφαση για μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής σε κατάλληλο χώρο του Εφετείου Αθηνών, επισημαίνουν με ανακοίνωσή τους οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής της υπόθεσης.

Αυτό φέρεται να προκύπτει από τη συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο του Εφετείου, Δ. Μόκκα αλλά και τη δήλωση της προεδρεύουσας τη διαδικασία, Μαρίας Λεπενιώτη, η οποία ξεκαθάρισε πως η πολιτεία καλείται να αποφασίσει αν θα υπάρξει αλλαγή δικαστικής αίθουσας.

«Αντιπροσωπεία των συνηγόρων πολιτικής αγωγής όλων των συνεκδικαζόμενων υποθέσεων στη δίκη της Χρυσής Αυγής, συνοδευόμενη από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.Σ.Υ.) κ. Γεώργιο Σαββίδη, επισκέφτηκε την Παρασκευή 8/5/2015 τον πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών κ. Δημήτριο Μόκκα και του έθεσε το αίτημα άμεσης μεταφοράς της δίκης από τον Κορυδαλλό στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών.

»Ο κ. Μόκκας, με σωρεία αβάσιμων και προσχηματικών δικαιολογιών υπεραμύνθηκε μεν της εμμονής του στην άρνηση ικανοποίησης του αιτήματος, όμως δήλωσε ότι αρμόδιοι για τη λήψη της σχετικής απόφασης είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης και η πρόεδρος του δικαστηρίου της δίκης.

»Ύστερα και από αυτό, σε συνδυασμό με τη δήλωση της προέδρου της δίκης ότι εάν η πολιτεία τής υποδείξει κατάλληλη αίθουσα δεν έχει αντίρρηση για τη μεταφορά, η ευθύνη της τελικής επιλογής ανήκει αποκλειστικά στον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νίκο Παρασκευόπουλο, με τον οποίο θα συναντηθούμε τη Δευτέρα 11/5/2015. Ας ανταποκριθεί επιτέλους στα αιτήματα των συνηγόρων, του αντιφασιστικού κινήματος, των δημοσιογράφων και όλων των φορέων της τοπικής κοινωνίας που ζητούν τη διεξαγωγή της δίκης με όρους ασφάλειας και δημοσιότητας και να εκδώσει άμεσα Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με το άρθρο 18 ν. 1756/1988 με την οποία να μεταφερθεί, χωρίς καμία αναβολή ή διακοπή, η δίκη στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών.

Αθήνα, 8/5/2015,
Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής,
Δημήτρης Ζώτος, Κώστας Παπαδάκης,
Θανάσης Καμπαγιάννης, Κωνσταντίνος Σκαρμέας.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news