facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Φίλης: Αν οι πιστωτές δώσουν τελεσίγραφο, θα κληθεί να απαντήσει ο λαός

Συμφωνία «μια κι έξω» με λύση για χρέος και χωρίς προαπαιτούμενα θέλει η κυβέρνηση σύμφωνα με τον Νίκο Φίλη ο οποίος σε νέες του δηλώσεις τη Δευτέρα τόνισε πως η χώρα μας δεν ζητά «νέα δάνεια», αλλά «αναπτυξιακή βοήθεια».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι είναι απόλυτα βέβαιος ότι η συμφωνία που θα κατατεθεί στη Βουλή, με την εισήγηση του πρωθυπουργού, θα ψηφιστεί χωρίς κανένα πρόβλημα από την κυβερνητική πλειοψηφία και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θέλει μια συμφωνία που θα θέτει τέλος στα προαπαιτούμενα και τουλάχιστον, θα προδιαγράφει λύσεις για το υπέρογκο δημόσιο χρέος και την χρηματοδότηση-ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Ωστόσο, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Φίλης είπε πως αν οι εταίροι παρουσιάσουν στην Ελλάδα ένα «τελεσίγραφο» και απαιτήσουν τη συναίνεσή της, τότε θα κληθεί να «απαντήσει ο λαός» με δημοψήφισμα, όχι με προσφυγή σε πρόωρες εκλογές.

Μάλιστα, τόνισε ότι η κυβέρνηση θέλει να θέσει το ελληνικό ζήτημα στη σύνοδο κορυφής της Ρίγας, την Πέμπτη και την Παρασκευή, με στόχο τη σύγκλιση ενός έκτακτου Eurogroup στη συνέχεια.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news