facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Σχέδιο για τον περιορισμό φυσικού χρήματος

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη με το προεδρείο της Ε λληνικής Ένωσης Τραπεζών, στην οποία συζητήθηκε εκτενώς η ρευστότητα στον τραπεζικό τομέα και η συμβολή των τραπεζών στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και στην αξιοποίηση αναπτυξιακών δράσεων.

Συμφωνήθηκε η συγκρότηση της ομάδας έργου η οποία θα εκπονήσει εντός 30 ημερών στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη των ψηφιακών συναλλαγών και τον περιορισμό της κυκλοφορίας φυσικού χρήματος.
Συμφωνήθηκε επίσης και η περαιτέρω συνεργασία προκείμενου να αξιοποιηθούν οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, όπως το πακέτο Γιούνκερ.

Ακόμα, συμφωνήθηκε να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προκύπτουν από μια δέσμη αναπτυξιακών πρωτοβουλιών («επενδυτικό σχέδιο Juncker», διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα κ.λπ.).

Ο Αντιπρόεδρος ενημέρωσε και για την πορεία υλοποίησης του στόχου της κυβέρνησης για τη σύσταση Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Τέλος, συζητήθηκε η πρόθεση της κυβέρνησης να διερευνήσει τις δυνατότητες συμμετοχής της Ελλάδας στη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS (New Development Bank) μετά τη σχετική πρόταση που υποβλήθηκε προς τη χώρα μας. Για το θέμα αυτό, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης όρισε ως υπεύθυνο για την διερεύνηση των δυνατοτήτων αυτών τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news