facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Μοσκοβισί:Πρώτα μεταρρυθμίσεις, μετά κουβέντα για το χρέος

«Μπορούμε να συζητήσουμε για το ελληνικό χρέος μόνο αφού έχουμε συμφωνήσει σε ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων», δήλωσε σήμερα ο Γάλλος επίτροπος Οικονομικών της Ε.Ε. σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters.

H δήλωση αυτή έρχεται στον απόηχο δημοσιευμάτων για αποχώρηση του ΔΝΤ από το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας σε περίπτωση που οι πιστώτριες χώρες της ευρωζώνης δε μειώσουν το χρέος της χώρας, αίροντας μέρος των αξιώσεών τους. Νωρίτερα μάλιστα η Κομισιόν είχε ανακοινώσει ότι το χρέος της Ελλάδας θα ανέλθει στο 180,2% του ΑΕΠ - ποσοστό αυξημένο σε σχέση με το περσινό 176,3% εξ' αιτίας της πολύ χαμηλότερης από την προβλεπόμενη ανάπτυξης, η οποία με τη σειρά της θεωρείται απόρροια της πολιτικής αβεβαιότητας.

Ο κ. Μοσκοβισί αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω το θέμα του ελληνικού χρέους, προσθέτοντας ότι ελπίζει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας να είναι συνεπές, λεπτομερές και ολοκληρωμένο επιτρέποντας στην ελληνική οικονομία να ανακάμψει, ώστε η αντιμετώπιση του δημοσίου χρέους να εξελιχθεί με θετικό τρόπο. «Ελπίζουμε ότι οι Έλληνες είναι αφοσιωμένοι σε αυτό», τόνισε.

O επίτροπος Οικονομικών της Ε.Ε. εξέφρασε τέλος την ελπίδα ότι το Eurogroup στις 11 Μαΐου θα διαπιστώσει σημαντική πρόοδο στις συζητήσεις με την Ελλάδα.

Νωρίτερα είχε μάλιστα ξεκαθαρίσει: «Για εμάς το Grexit δεν είναι επιλογή. Δεν προετοιμάζουμε κανένα Grexit».

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news