facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Σε νέα αίθουσα από το Σεπτέμβριο η δίκη της Χρυσής Αυγής

Την κατασκευή νέας αίθουσας στο Εφετείου Αθηνών προκειμένου να διεξαχθεί από τον Σεπτέμβριο εκεί η δίκη της Χρυσής Αυγής προανήγγειλε ο υπουργός Δκαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.

«Eχει ήδη δρομολογηθεί η κατασκευή νέας αίθουσας, η οποία θα είναι έτοιμη στις αρχές Σεπτέμβρη 2015», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης μετά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία των φορέων του δήμου Κορυδαλλού, με μοναδικό αντικείμενο τη μεταφορά της αίθουσας όπου διεξάγεται η δίκη.

Μετά τη σημερινή συνάντηση, ο κ. Παρασκευόπουλος δήλωσε ότι αναγνωρίζει τη οξύτητα των προβλημάτων που δημιουργούνται τόσο εντός της αίθουσας του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κορυδαλλού όσο και στον περιβάλλοντα χώρο. Για το λόγο αυτό προσέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, έχει ήδη δρομολογηθεί κατασκευή νέας αίθουσας η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι στο Εφετείο Αθηνών.

Πάντως, ο κ. Παρασκευόπουλος αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι η μεταφορά της δίκης σε άλλη αίθουσα θα γίνει εφόσον η διευθύνουσα (πρόεδρος της δίκης) ζητήσει άλλη αίθουσα. Και προσθέτει ότι είναι έτοιμος να φροντίσει για τη σχετική μετάθεση, καθώς και για την οποιαδήποτε άλλη εφικτή λύση στο μεσοδιάστημα.

Δήμος Κορυδαλλού: Θετική η απόφαση

«Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεσμεύτηκε ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμη μία νέα αίθουσα δικαστηρίου που θα φιλοξενήσει τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Και στο μεσοδιάστημα, από σήμερα δηλαδή έως τον Σεπτέμβριο, θα προσπαθήσει να βρει έναν τρόπο έτσι ώστε η δίκη της Χρυσής Αυγής να συνεχίζεται στο Εφετείο. Εμείς, ως δήμος και ως κάτοικοι, το θεωρούμε μία θετική εξέλιξη. Μένει, βέβαια, να αποδειχθεί και να συμφωνήσει ο υπουργός και να γίνει πράξη».

Αυτό δήλωσε o δήμαρχος Κορυδαλλού, Σταύρος Κασιμάτης, μετά τη συνάντηση με τον κ.Παρασκευόπουλο

Ο κ. Κασιμάτης ανέφερε ότι οι κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί για αύριο το πρωί, Τρίτη 12 Μαϊου, στην πόλη θα γίνουν κανονικά, ενώ σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση στον δήμο, προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία που βρίσκονται κοντά στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

Στη συνάντηση με τον υπουργό παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, μέλη του δημοτικού συμβουλίου, εκπρόσωποι σχολείων και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Εύη Καρακώστα και Νίνα Κασιμάτη, Του Ποταμιού, Νίκος Ορφανός και του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου.

Έξω από το υπουργείο, όπου διεξήχθη η συνάντηση, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας μαθητές και καθηγητές σχολείων του Κορυδαλλού.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη της Χρυσής Αυγής διεξάγεται σε αίθουσα των γυναικείων φυλακών, ενώ τοπικοί φορείς, όπως και οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν την εν λόγω δίκη, διαμαρτύρονται για τις συνθήκες διεξαγωγής της δίκης αλλά και τα προβλήματα που δημιουργούνται στο δήμο.

Η δίκη συνεχίζεται κανονικά αύριο Τρίτη 12 Μαΐου στον Κορυδαλλό.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news