facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Φλαμπουράρης: Η συμφωνία θα κλείσει και η χρηματοροή θα ξεκινήσει

Την πεποίθηση ότι και η συμφωνία θα κλείσει και η χρηματοροή θα ξεκινήσει, εξέφρασε νωρίς το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Επικρατείας κ. Αλέκος Φλαμπουράρης από το βήμα του 1ου Συνεδρίου Επιχειρηματικότητας με θέμα: Επιχειρώντας στο μέλλον, 2015-2020 που διοργανώνει η «Ναυτεμπορικη».
Απευθυνόμενος στους συνέδρους, η πλειοψηφία των οποίων προέρχεται από τον επιχειρηματικό κόσμο δήλωσε: «Να είστε σίγουροι ότι και η συμφωνία θα κλείσει και η χρηματοροή θα ξεκινήσει».
Απαντώντας σε όσους ασκούν κριτική στην κυβέρνηση για καθυστέρηση στην επίτευξη συμφωνίας, ο υπουργός ζήτησε να τοποθετηθούν δημόσια για το αν αποδέχονται την ίδια υφεσιακή πολιτική στην οποία όπως είπε επιμένουν κάποιοι ακραίοι, όπως τους χαρακτήρισε, κύκλοι από το ΔΝΤ και τις Βρυξέλλες. Για να συμπληρώσει: «Άμεση και χωρίς διαπραγμάτευση συμφωνία σημαίνει συνέχιση της λιτότητας». Δίνουμε αυτήν τη σκληρή μάχη για να εγκαταλείψουμε μνημονιακή πολιτική και σκληρή λιτότητα, είπε ο ίδιος.
Ο κ. Φλαμπουράρης επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που υπάρχουν στον επιχειρηματικό κόσμο ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας, στην ανάπτυξη και στην ανασυγκρότηση της παραγωγικότητας.
Ο ίδιος χαρακτήρισε αυτές τις εντυπώσεις ως παρεξήγηση, ενώ κάλεσε τους παρευρισκόμενους να καταθέσουν προτάσεις, δηλώνοντας: «Η κυβέρνηση συζητάει και ζητάει και από τις δυνάμεις οι οποίες είναι ενεργά μέσα στην παραγωγική διαδικασία να συμμετάσχουν στο διάλογο». Κάλεσε δε τους επιχειρηματίες να συμβάλλουν καθοριστικά στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και της παραγωγικής ανασυγκρότησης, ενώ σημείωσε ότι αν δεν αυξηθεί το παραγόμενο προϊόν κανένα από τα κρίσιμα θέματα που ταλανίζουν την ελληνική οικονομία δεν πρόκειται να υποχωρήσει.
Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει συγκεκριμένο κυβερνητικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη της χώρας και την παραγωγική ανασυγκρότησή της, δηλώνοντας ότι είναι μεγάλο λάθος η άποψη όσων πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διώχνει τις επενδύσεις.
Ο υπουργός αναφερόμενος στην πολιτική της κυβέρνησης για την επιχειρηματικότητα ανέφερε ότι η στήριξη των ΜμΕ και η συνεργασία μέσω κοινών επενδυτικών προγραμμάτων και με χώρες εκτός Ε.Ε., όπως π.χ. με Κίνα, Ρωσία, αλλά και χώρες από τη Λατινική Αμερική, είναι από τις βασικές προτεραιότητες της.
Σχετικά με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, ο υπουργός σημείωσε: «Εμείς έχουμε διακηρύξει ότι σταματάμε να πουλάμε και να ξεπουλάμε». Αναφέροντας παράλληλα: «Επιδιώκουμε να αξιοποιήσουμε τη δημόσια περιουσία μέσα από διακρατικές συμφωνίες. Εμείς διαθέτουμε τη δημόσια περιουσία και ο επενδυτής τα χρήματα και την πρόταση για το χαρακτήρα της επένδυσης.
Είναι μια σχέση που θεωρούμε ότι είναι ισότιμη και μπορεί να περπατήσει, ενώ τα αποτελέσματα δεν θα είναι στιγμιαία αλλά τα θετικά αποτελέσματα θα είναι συνεχή ούτως ώστε να μπορούμε μέσα από συνεργασίες από τα κέρδη να χρηματοδοτήσουμε κοινωνικές πολιτικές αλλά κυρίως το συνταξιοδοτικό σύστημα το οποίο βρίσκεται σε κρίση».
euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news