facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Η Ελβετία άρχισε να δημοσιοποιεί τους φοροφυγάδες

Η Ελβετία έχει ξεκινήσει να δημοσιεύει στο διαδίκτυο τα ονόματα των ξένων είτε εταιρειών είτε φυσικών προσώπων που κατηγορούνται στις χώρες τους για φοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με την αγγλόφωνη έκδοση της «Deutsche Welle», η οποία επικαλείται δημοσίευμα της ελβετικής κυριακάτικης εφημερίδας «Sonntagszeitung», το κράτος της Ελβετίας έχει δεχθεί βροχή αιτημάτων από φορολογικές αρχές άλλων χωρών για καταθέτες στην Ελβετία, που στις χώρες τους διεξάγεται έρευνα για φοροδιαφυγή. Σε απάντηση, η Ελβετία έχει εκδώσει στην εφημερίδα της κυβερνήσεως μία λίστα με ονόματα, ημερομηνίες γέννησης και εθνικότητες.

Η ίδια εφημερίδα αναφέρει ότι έχουν υποβληθεί αιτήματα για ονόματα φυσικών προσώπων από Ισπανία, Ινδία, Ολλανδία, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, ΗΠΑ και Νότια Κορέα και για ονόματα εταιρειών από τον Παναμά, τις Μπαχάμες και την Ισπανία. Πουθενά δεν αναφέρεται αίτημα από την Ελλάδα.

Επίσης, τον Μάρτιο η Ελβεταία υπέγραψε συμφωνία με την Αυστραλία μέσω της οποίας επιτρέπεται η αυτόματη κοινοποίηση φορολογικών πληροφοριών. Παρόμοιες συμφωνίες έχει υπογράψει και τις ΗΠΑ, αλλά και την ΕΕ.

newmoney

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news