facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Γερμανικά πολεμικά πλοία στην Κρήτη για τις επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών

Δύο σκάφη του γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού έφθασαν σήμερα την Κρήτη προκειμένου να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις αρωγής των μεταναστών που διασώζονται στη Μεσόγειο, ανακοίνωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Άμυνας στο Βερολίνο.

«Τα δύο σκάφη που προορίζονται για την αρωγή προς τους μετανάστες είναι το πλοίο επιμελητειακής υποστήριξης "Berlin" και η φρεγάτα "Hessen" που βρίσκονται τώρα στην Κρήτη», δήλωσε ο εκπρόσωπος, στη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου.

«Χρειάζεται ακόμη λίγος συντονισμός» μεταξύ των διαφόρων γερμανικών υπουργείων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις αποστολές οι οποίες θα ανατεθούν στα δύο σκάφη τα οποία αναμένεται να «βρίσκονται στην περιοχή επέμβασής τους μεταξύ της 6ης και της 8ης Μαΐου», εξήγησε.

«Πρόκειται για το πώς αυτά τα δύο σκάφη θα μπορούν να ενσωματωθούν ενδεχομένως στον μηχανισμό Frontex», εξήγησε ένας εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Έπειτα από μία σειρά ναυάγια που προκάλεσαν περισσότερους από 1.200 θανάτους τον Απρίλιο, οι ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν, στη διάρκεια μίας έκτακτης συνόδου κορυφής που διεξήγαγαν στις 23 Απριλίου, να ενισχύσουν την παρουσία της ΕΕ στη θάλασσα τριπλασιάζοντας τον προϋπολογισμό της ευρωπαϊκής επιχείρησης "Τρίτων", ο οποίος μέχρι τότε ανερχόταν στα 3 εκατομμύρια ευρώ τον μήνα.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news