facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Σταθάκης: Η συμφωνία θα κλείσει εντός ολίγων ημερών

Για «συμφωνία εντός ολίγων ημερών» κάνει λόγο ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera», διευκρινίζοντας πως «θα ακολουθήσει Eurogroup για την έγκριση της χρηματοδότησης».

Στην ερώτηση της εφημερίδας αν θα υπάρξει τρίτο πρόγραμμα διάσωσης, ο υπουργός Οικονομίας απαντά: «Εξαρτάται από το σύνολο, το οποίο αποτελείται από τη βιωσιμότητα του χρέους και τις προβολές ανάπτυξης των επόμενων τριών-τεσσάρων ετών, το πλαίσιο δεν είναι ακόμη σαφές. Η συμφωνία, όμως, στην οποία στοχεύουμε αποκλείει την ανάγκη ενός νέου σχεδίου διάσωσης».

Σε ό,τι αφορά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο Γιώργος Σταθάκης προσθέτει ότι «η αποστολή του ΔΝΤ στην Ελλάδα λήγει τον Μάρτιο του 2016. Δεν υπάρχει λόγος να προβλεφθεί μια επιμήκυνσή της».

«Υπάρχει κίνδυνος να μην αποπληρωθεί η δόση της 5ης Ιουνίου ή να πακεταριστούν μαζί σειρά δόσεων;» ρωτά η δημοσιογράφος Μαρία Σερένα Νατάλε. «Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει τέτοια ανάγκη. Κανένας κίνδυνος» απαντά ο κ. Σταθάκης και διευκρινίζει: «το νήμα που ακολουθούμε είναι μια πολιτική η οποία προσανατολίζεται περισσότερο στην ανάπτυξη. Θέλουμε να αποφύγουμε άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων, θέλουμε να δοθεί νέα ώθηση στην ανταγωνιστικότητα και να εξασφαλιστεί συγχρόνως η φορολογική βιωσιμότητα».

«Φέρουμε ρεαλιστικές και λογικές προτάσεις. Τα θέματα-κλειδιά είναι η μεταρρύθμιση στον ΦΠΑ και η μείωση των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος, για το 2015 ζητάμε 1%, το οποίο να αυξηθεί βαθμιαία στο 3% εντός του 2018. Αναθεώρηση των κανόνων της αγοράς της εργασίας, της ενέργειας και των ιδιωτικοποιήσεων, μέτρα για το ιδιωτικό χρέος» προσθέτει.

Ο υπουργός Οικονομίας τονίζει παράλληλα, σχετικά με τα κόκκινα δάνεια, ότι η κυβέρνηση «εργάζεται πάνω στο θέμα αυτό διατηρώντας ως στόχο τη βιωσιμότητα του τραπεζικού συστήματος».

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news