facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Βίζερ: Θα κλείσουμε συμφωνία αλλά όχι τη Δευτέρα

Πεπεισμένος ότι στο τέλος θα υπάρξει συμφωνία ο επικεφαλής του EWG, τονίζοντας ωστόσο ότι κάτι τέτοιο δεν αναμένεται στο Eurogroup της Δευτέρας. Σίγουρος ότι η Αθήνα δεν θα βγει από το ευρώ. «Δεν το θέλουν οι Ελληνες και έχουν δώσει ξεκάθαρη εντολή», τονίζει.

Δεν θα υπάρξει συμφωνία στην συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα 11 Μαΐου, διεμήνυσε την Τρίτη ο επικεφαλής του Euro Working Group Τόμας Βίζερ.

Ο κύριος Βίζερ πάντως πρόσθεσε ότι είναι πεπεισμένος πως «στο τέλος» θα υπάρξει συμφωνία προτού υπάρξει "πραγματική κρίση ή χρεοκοπία", χωρίς να προσδιορίσει επακριβώς το πότε. Σημείωσε πάντως πως έχουμε μπροστά μας έναν ολόκληρο μήνα, αλλά και το γεγονός ότι η όποια συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί και από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια.

Ο επικεφαλής του Euro-Working Group πως δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ, συμπληρώνοντας πως ένα Grexit θα ήταν επώδυνο για την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη και πως ο ελληνικός λαός δεν θέλει κάτι τέτοιο.

«Ολες οι δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα δείχνουν ότι ο πληθυσμός είναι πεπεισμένος ότι το μέλλον του είναι στο ευρώ. Εχει δώσει μια εντολή που είναι αρκετά ξεκάθαρη σε εμένα και φαίνεται πως είναι και για τους Ελληνες πολιτικούς, να κάνουν ό,τι χρειαστεί για να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές», σημείωσε.

Όπως τόνισε, μια ελληνική χρεοκοπία που θα οδηγούσε σε ένα Grexit θα αποτελούσε "πραγματική καταστροφή πριν από μια τριετία", η Ευρώπη πλέον έχει λάβει τα μέτρα της αλλά ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα ήταν ιδιαίτερα αρνητικό.

"Υπάρχει η ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ. Εχουμε ένα fund ύψους 500 δισ. για να επιληφθεί. Θα ήταν πολύ, πολύ ανεπιθύμητο ένα τέτοιο σενάριο. Θα ήταν κακό για την Ελλάδα, για την Ευρώπη, για τον κόσμο, οπότε δίνουμε τη μάχη για να το αποτρέψουμε", σημείωσε.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news