facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Κομισιόν: Αισιοδοξία για συμφωνία, αν υπάρξει πρόοδος σε τεχνικό επίπεδο

Με τις διαπραγματεύσεις να κορυφώνονται, καθώς τα μέλη του Brussels Group ξεκινούν νέο κύκλο διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φαίνεται αισιόδοξη για επίτευξη συμφωνίας στο άμεσο μέλλον, αν φυσικά σημειωθεί η απαραίτητη πρόοδος στο τεχνικό επίπεδο.

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κινούμενη βάση του πλαισίου της συμφωνίας του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, θέλει να επιτευχθεί μια συμφωνία όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Το Brussels Group αναμένεται να εκκινήσει πάλι τις εργασίες του την Τετάρτη 27 Μαΐου, έτσι ώστε να υπάρξει μια συμφωνά στο τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) που θα επιτρέψει την σύγκλιση έκτακτου Eurogroup για την επικύρωση της συμφωνίας.

Επανέναρξη του Brussels Group από Τετάρτη

Οι διεργασίες του Brussels Group ξεκινούν πάλι σε πλήρη κινητοποίηση τη Τετάρτη, καθώς επιστρέφουν τα τεχνικά επιτελεία όλων των πλευρών. Κάποια μέλη της διαπραγμάτευσης είχαν μείνει στις Βρυξέλλες και συνέχιζαν τις διαπραγματεύσεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, όμως η Τετάρτη είναι η ημερομηνία που θα επιστρέψουν οι επικεφαλείς.

Από τη πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαικής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε πως,: «Ναι το Brussels Group βρίσκεται σε διαβουλεύσεις και αναμένουμε σκληρή δουλειά τις επόμενες ημέρες έτσι ώστε να επιταχυνθεί η πρόοδος. Εργαζόμαστε μέσα στο πλαίσιο της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου.»

Σε ερώτηση του ανταποκριτή του «Πρώτου Θέματος» Ιωάννη Γ. Αντύπα σχετικά με την αναμενόμενη διάρκεια του νέου κύκλου διαπραγματεύσεων, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε πως:

«Δεν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα αλλά έχουμε ξεκαθαρίσει επανειλημμένως πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτιμά η διαδικασία αυτή να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν».

Κοινοτική πηγή από τις Βρυξέλλες αναφέρει πάντως πως αν και υπάρχει πρόοδος, η πολυφωνία που επικρατεί εκ μέρους μελών της Κυβέρνησης, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, φαίνεται να έχει προκαλέσει έντονη δυσφορία στους κύκλους της Επιτροπής, καθώς καταστούν δυσκολότερη τη πρόοδο των διαπραγματεύσεων.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news