facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Ήσυχος: Να μην πληρώσουμε τη δόση του ΔΝΤ την επόμενη εβδομάδα

Κατηγορηματικός ως προς το να μην καταβληθεί η δόση ύψους 1 δισ. ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την επόμενη εβδομάδα εμφανίστηκε με δηλώσεις του την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Κώστας Ήσυχος.

«Κατά τη γνώμη δεν πρέπει να τα δώσουμε γιατί το βασικό μέλημα της κυβέρνησης είναι να πληρώνονται συντάξεις και μισθοί και είναι υποχρέωση της κυβέρνησης και είναι δέσμευση του πρωθυπουργού ότι το βασική μας δέσμευση απέναντι στον λαό είναι να μην περικοπούν οι συντάξεις και το δικαίωμα της σύνταξης και του μισθού να μην μπουν στις καλένδες» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή των δηλώσεων του κ. Ήσυχου.

«Επομένως οι δανειστές πρέπει να κατανοήσουν ότι και αυτοί έχουν επιλογές και αυτοί έχουν διλήμματα, τα διλήμματα δεν είναι μόνο για μας» συμπλήρωσε στις δηλώσεις του στα ΠαραπολιτικάFM 90,1.

Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας είπε ότι «η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη και δεν μπορεί να κάνει καμία έκπτωση στον βασικό πυρήνα του προγράμματός της».

Παραδέχθηκε ωστόσο ότι η χώρα θα έχει ανάγκη χρηματοδότησης 20 ή 30 δισ. τα επόμενα χρόνια αλλά ζήτησε αλλάγη της «πυξίδας». «Από εκεί και πέρα επιμένω ότι δεν είναι το πρόβλημα της χώρας τα 20ή τα 30 δις που πρέπει να πάρει για να χρηματοδοτηθεί τα επόμενα τρία ή τέσσερα χρόνια, το πρόβλημα της χώρας είναι να αλλάξει όλη αυτή η πυξίδα που μας οδηγεί σε ένα πηγάδι χωρίς πάτο» συμπλήρωσε και κατέληξε: Δεν μπορεί η χώρα να δανείζεται συνεχώς για να αποπληρώνει πάλι πίσω δάνεια τα οποία κατά 80-90% αποπληρώναμε με τις δόσεις που παίρναμε.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news