facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Σπίρτζης: Απέρριψα το πρόγραμμα του «Χαμόγελου» γιατί δεν έβγαινε το χρονοδιάγραμμα

Διαψεύδει ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης τα δημοσιεύματα, βάσει των οποίων ο ίδιος έχει απορρίψει πρόγραμμα εκσυγχρονισμού της υπηρεσίας Amber Alert του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Το πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση», εξηγεί ο κύριος Σπίρτζης θα έμενε μετέωρο καθώς το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του, ξεπερνά τη δυνατότητα χρηματοδότησης του, η οποία λήγει τον Οκτώβριο του 2015. «Το πρόγραμμα υπερέβαινε κατά πολύ τον τυπικό χρόνο, μέσα στον οποίο θα έπρεπε να ολοκληρωθεί. Ουσιαστικά δεν θα μπορούσε χρηματοδοτικά να καλυφθεί και θα έμενε μετέωρο, με οικονομικές και άλλες συνέπειες» αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δήλωση του υπουργού, ο οποίος χαρακτηρίζει «ανεύθυνους» όσους τον κατηγορούν.

Με αυτά τα δεδομένα, εξηγεί ο κύριος Σπίρτζης, ζήτησε αλλαγή του προγράμματος, ώστε να διασφαλιστεί πλήρως η χρηματοδότηση και υλοποίηση του: «Σε συνεργασία και συνεννόηση, με τους υπευθύνους του "Χαμόγελου του παιδιού" προωθείται η επιτυχής προώθηση του έργου, σε επόμενη χρηματοδοτική περίοδο».

«Πρέπει να απολογηθούν όσοι επί δύο ολόκληρα χρόνια καθυστερούσαν το έργο και έδωσαν εντολή να προχωρήσει τον Δεκέμβριο του 2014, σε προεκλογικό χρόνο, γνωρίζοντας ότι ήταν ανέφικτο. Ας μη προτρέχουν λοιπόν κάποιοι να λένε αναλήθειες και να καλλιεργούν ψευδείς εντυπώσεις. Ας μην ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα και να εμφανίζονται ότι κόπτονται για το πρόγραμμα του «Χαμόγελου του παιδιού», αυτοί που έφτασαν μια ολόκληρη χώρα να χάσει το χαμόγελο της» καταλήγει η ανακοίνωση του Χρήστου Σπίρτζη.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news