facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Λάθη στους προσυμπληρωμένους κωδικούς πάνε πίσω τις δηλώσεις

Σωρεία λαθών στα προσυμπληρωμένα έντυπα της Εφορίας δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την προσπάθεια λογιστών και φορολογουμένων να υποβάλλουν τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος.
Τα λάθη αφορούν από μπερδεμένα ΑΦΜ μεταξύ συζύγων έως και... υποδιαστολές στα δεκαδικά ψηφία των συντάξεων που μετατρέπουν τα εκατοντάδες ευρώ σε χιλιάδες!

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες ημέρες σε δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους του ΙΚΑ, στη σχετική βεβαίωση, είχαν μπερδευτεί οι ΑΦΜ των συζύγων. Το πρόβλημα διορθώθηκε από τους εργαζόμενους της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Το ίδιο συνέβη και με το πρόβλημα που εμφανίστηκε στις βεβαιώσεις συντάξεων του ΟΓΑ. Λάθος χρήση της υποδιαστολής στα δεκαδικά ψηφία των συντάξεων που χορηγήθηκαν από τον ΟΓΑ, μετέτρεπε συντάξεις των 3.000 ευρώ σε 30.000...
Όπως σημειώνουν τα Νέα, άλλα λάθη προλαβαίνουν να διορθωθούν, άλλα όχι, με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί τεράστια σύγχυση και ταλαιπωρία.

Πολλαπλάσια είναι τα προβλήματα στο εγχείρημα της ΓΓΔΕ να προσυμπληρωθούν φέτος τα κουτάκια με τις δόσεις των στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων οι οποίες κατεβλήθησαν πέρυσι από τους φορολογούμενους. Σε αρκετές περιπτώσεις, τα στοιχεία τα οποία εστάλησαν από τις τράπεζες ήταν εξόφθαλμα λάθος και γι' αυτό έχει καθυστερήσει η ανάρτησή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, τα στοιχεία αναμένεται να συμπληρωθούν σήμερα.

Οι δηλώσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα ίσα που ξεπερνούν τις 120.000 σε σύνολο 5,5 εκατομμυρίων υπόχρεων.

Η προθεσμία εκπνέει στις 30 Ιουνίου και από Ιούλιο θα πρέπει να αρχίσουν να πληρώνονται οι δόσεις. Λογιστές και φορείς ήδη έχουν αρχίσει να ζητούν παράταση της προθεσμίας.

Με ανακοίνωσή του το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας θεωρεί απαραίτητη τη μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας για χρονικό διάστημα που σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις θα έπρεπε να είναι ανοικτό το σύστημα (από τον Φεβρουάριο, ενώ άνοιξε στις 15 Μαΐου), προκειμένου να διορθωθούν τα λάθη του συστήματος και να ανταποκριθούν εμπρόθεσμα οι φορολογούμενοι και οι λογιστές φοροτεχνικοί στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

newmoney

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news