facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Αντιδράσεις αστυνομικών για το επεισόδιο με την Κωνσταντοπούλου έξω από τη Βουλή

Μπορεί ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης μιλώντας στο protothema.gr να δήλωσε “ουδέν σχόλιον” για το επεισόδιο της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον αστυνομικό διευθυντή, στέλνοντας το δικό του μήνυμα, ωστόσο μάχιμοι αστυνομικοί και συνδικαλιστές δείχνουν έντονη δυσφορία για το συμβάν. Δεν είναι δυνατόν λένε η πρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου να συμπεριφέρεται απαξιωτικά σε έναν ανώτερο αξιωματικό ο οποίος μάλιστα εκτελούσε εντολές και βάσει του επιχειρησιακού σχεδίου ήταν υποχρεωμένος να πάρει μέτρα κλείνοντας το δρόμο στο ύψος του κοινοβουλίου και το μέγαρο Μαξίμου.

“Το τελευταίο σχόλιο του αστυνομικού “και εμείς εργαζόμενοι είμαστε”τα λέει όλα. Η Ελληνική Αστυνομία ως προληπτικός μηχανισμός αλλά και οι εργαζόμενοι αστυνομικοί βρίσκονται στη δύσκολη θέση να κρατήσουν ισορροπίες κάτω από τη απειλή δυσδιάκριτων κόκκινων γραμμών” τονίζει στο protothema.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης και συμπληρώνει “Από τη μια πλευρά η ελευθερία της έκφρασης των δημοκρατικών δικαιωμάτων μιας ομάδας εργαζομένων που διαδηλώνει ειρηνικά, από την άλλη η απειλή του εκτροχιασμού μιας κατάστασης που μπορεί να έχει σαν συνέπεια την κατάλυση του κράτους και της δημοκρατίας. Θα πρέπει λοιπόν ο κάθε θεσμός να κάνει απρόσκοπτα τη δουλειά του χωρίς να επεμβαίνει για λόγους εντυπωσιασμού ή μη εκεί που χρειάζονται συγκεκριμένες γνώσεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και o αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Σπήλιος Κρικέτος ο οποίος μιλώντας στο protothema.gr αναφέρει πως “Έχουμε σηκώσει τα χέρια ψηλά και μόνο η Αγία Βαρβάρα μπορεί να μας βοηθήσει... Εμείς οι αστυνομικοί οφείλουμε να σεβόμαστε και πρόσωπα και θεσμούς. Όταν όμως οι θεσμοί δεν μας σέβονται, όπως επί παραδείγματι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν μας σεβάστηκαν και είχαμε βγάλει και ανακοίνωση στην οποία δηλώναμε γραπτώς ότι και εμείς δεν τους σεβόμαστε. Τώρα και σε αυτή την περίπτωση δεν σεβόμαστε και την πρόεδρο της Βουλής. Οφείλει ως πρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου να σέβεται τον αστυνομικό που βρίσκεται στο δρόμο και παλεύει. Είναι προφανές ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου υπαινίσσεται ότι ο κ. Πανούσης είναι ακατάλληλος και απευθύνεται στον πρωθυπουργό να της δώσει και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη”.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news