facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

«Όχι» Ζωής σε Δραγασάκη για μεταφορά των αποθεματικών της Βουλής στην ΤτΕ

Η αντιπαράθεση της προέδρου της Βουλής με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία έδωσε το «παρών» και το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ήταν ενδεικτική της έντασης που επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του κόμματος για τα επαχθή μέτρα που θα περιλαμβάνει μια συμφωνία με τους δανειστές, παραβιάζοντας τις «κόκκινες γραμμές», αλλά και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ωστόσο, παρουσιάζει η αιτία της αντιπαράθεσης ανάμεσα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Γιάννη Δραγασάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η χθεσινή ένταση μεταξύ του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και της προέδρου της Βουλής ξεκίνησε, όταν ο αντιπρόεδρος κάλεσε την κυρία Κωνσταντοπούλου να καταθέσει τα αποθεματικά της Βουλής στην Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος, κατά τα πρότυπα των δήμων και των περιφερειών.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου, σύμφωνα με παριστάμενους, φάνηκε να γνωρίζει το θέμα και αρνήθηκε, όταν πήρε το λόγο λίγο αργότερα.

Η πρόταση της κυβέρνησης είναι η μεταφορά των αποθεματικών της Βουλής να γίνει στα πρότυπα που έγινε και με αυτά των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης πριν από δύο εβδομάδες, μέσω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Τότε και οι δήμαρχοι είχαν αντιδράσει έντονα, παρά τις διαβεβαιώσεις του οικονομικού επιτελείου ότι δεν θα κινδυνεύσουν.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου φέρεται να έχει εκφράσει συνολικά τη διαφωνία της επ' αυτού και θεωρείται πολύ δύσκολο να υποκύψει τελικά στην πρόταση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news